10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı 10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı

 Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma, 4 Aralık tarihine ertelenmiştir.

Duruşmaya tutuklu sanıklar Hayrettin Öztaşçı ve Ceyhun Tuzcu, taraf avukatları ve maktul Umut Emre Aytekin'in annesi Nermin Kıvrak katıldı.

Sanık Hayrettin Öztaşçı savunmasında, olaydan önceki akşam sanık Ceyhun Tuzcu'yla parkta oturup şarkı sözü yazdıklarını, telefon şarjının bitmesi üzerine restoranda buluştukları anlatmıştır. Öztaşçı, gece saat 04.00 sıralarında Ceyhun Tuzcu'yla kahve aldıklarını, maktul Umut Emre Aytekin'in yanlarına gelip "Siz ne yapıyorsunuz" diye sorduğunu, onların da "kahve içiyoruz" diye cevap verdiklerini söylemiştir. 

Ancak Öztaşçı, Aytekin'in öldüğünü olaydan saatler sonra öğrendiklerini ifade etmiştir. Yani sanıklar, müzisyen Umut Emre Aytekin'in darbedilmesi sonucu hayatını kaybettiğinin farkında olmamışlardır. 

Olayla ilgili olarak, Güngören'deki bir restoranda meydana gelen ve müzisyen Umut Emre Aytekin'in ölümüne neden olan şüpheliler Hayrettin Öztaşçı ve Ceyhun Tuzcu, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası talebiyle hakim karşısına çıkmıştır.  Duruşma, 4 Aralık tarihine ertelenmiştir.

Kaynak: DHA