GÜNDEM

Güngören'de 2 Kişinin Öldüğü 4 Kişinin Yaralandığı Kahvehane Saldırısının Görüntüleri Ortaya Çıktı

Güngören’de 30 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleşen ve 2 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin ise yaralandığı kahvehane saldırısının güvenlik kamerası görüntüleri gün yüzüne çıktı.

Abone Ol

Saldırının ardından 6'sı firari toplam 11 sanığın yargılandığı dava, Bakırköy 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

SALDIRI ANI KAMERADA

Merkez Mahallesi Gaziosmanpaşa Caddesi üzerinde, Ultraslan tribün liderlerinden İslam Gündüz'ün kahvehanesine gelen şüpheliler, mekânı silahla taradı. Kahvehaneden de karşılık verilmesi üzerine bir çatışma çıktı. Çatışmada 59 yaşındaki Servet Aytaş ve Burak Kan hayatını kaybederken, 4 kişi yaralandı. Olayla ilgili çalışmalar neticesinde, şüpheliler Berkay Denizci, Yakup Yıldız, Ekrem Kuşak, Metin Saldız, Dursun Ulutaş, Burak Özgürhan Kılıç, Oktay Yalçın, Yusuf Yıldız ve Serhat Türe'nin olay yerine 2 araçla geldiği tespit edildi. Saldırı sırasında, Berkay Denizci'nin ayağından vurulup kaçtığı görüldü.

İLK DURUŞMA YAPILDI

Duruşmada, sanık Denizci, olay anında kendisinin kim tarafından vurulduğunu bilmediğini, olay yerinden kaçıp eşinin ailesinin evine gittiğini belirtti. Korsan taksicilik yaptığı belirtilen tutuklu sanık Dursun Ulutaş, olay günü Yusuf Yıldız'ın talimatı üzerine Berkay Denizci'yi almak için hareket ettiğini ve olay anında silah sesi duyduğunu ifade etti. Tutuklu sanık Burak Özgürhan Kılıç ise pompalı tüfekle ateş ettiğini ve kime hedef almadığını söyledi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi ve eksik hususların tamamlanmasına hükmederek duruşmayı erteledi. Duruşma öncesinde CHP Güngören İlçe örgütleri adliye önünde toplandı ve davanın takipçisi olacaklarını duyurdu. Maktul Burak Kan'ın avukatı Çağdaş Karaküçük, benzer olayların Güngören’de yaşandığını belirterek, “Burak’ı da Güngören’deki bir kahvehane baskınında kaybettik” dedi.

İDDİANAME VE TALEP EDİLEN CEZALAR

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, tutuklu sanıklar Burak Özgürhan Kılıç, Dursun Ulutaş, Berkay Denizci ve firari sanıklar Yusuf Yıldız, Yakup Yıldız, Ekrem Kuşak, Metin Saldız, Serhat Türe için çeşitli suçlamalar yer alıyor. Burak Kan’a karşı “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası, Furkan Gündüz, Erkan Bozkurt ve Hüseyin Halis’e karşı “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası, Ünzile Evsen’e karşı ise “silahla kasten yaralama” suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar ceza talep ediliyor. Ayrıca, tutuklu sanık Ahmet Gündüz hakkında, tutuklu müşteki Berkay Denizci’ye yönelik “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.