GÜNDEM

Güney Kore Heyetinden Büyükşehir Belediyesi'ne Ziyaret

Güney Kore Personel Yönetimi Bakanlığı'na bağlı Kore Ulusal İnsan Kaynakları Geliştirme Enstitüsü'nün Kıdemli Politika Kursu'ndan gelen yöneticiler, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Abone Ol

Ziyaret sırasında, Antalya'nın Eko-Deniz turizmi konusundaki başarılı uygulamaları ve sürdürülebilir deniz turizmi politikaları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Antalya'nın ekolojik deniz politikaları ve sürdürülebilir turizm uygulamaları hakkında bilgi edinmek ve iki ülke arasında işbirliği fırsatlarını değerlendirmek amacıyla yapılan ziyarette, Güney Kore Hükümeti adına gelen üst düzey yöneticiler, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz tarafından ağırlandı.

Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Çevre Yüksek Mühendisi Lokman Atasoy, Başkan Danışmanı Ayşegül Şahin Pencik ve Güney Kore Cumhuriyeti İçişleri ve Güvenlik Bakanlığı Genel Müdürü Park Yeon-Byoung, Jeollanam-do Eyaleti Genel Müdürü Kang Hyo-Seok, Kore Cumhuriyeti Ulusal Seçim Komisyonu Genel Müdürü Youn Dae-Rak ile yerel yöneticiler ve belediye bürokratları katıldı.

İşbirliği ve Stratejiler

Toplantıda, Antalya'nın kıyı yönetimi, deniz temizliği, sürdürülebilir tarım ve turizm uygulamaları ile iklim değişikliği ile mücadele konusundaki başarılı projeleri detaylandırıldı. İki ülke arasındaki yerel yönetim işbirliğinin artırılması hedefi konuşuldu ve karşılıklı fayda sağlayacak stratejiler ele alındı. Ayrıca, 2026 Dünya Adalar Expo'suna yönelik hazırlık süreçleri hakkında Koreli heyet bilgi verdi.