Dünya çapında büyüme stratejilerinin dışında, sektörün lider konumunda olmak ve büyük bir pazar payına sahip olmak bizim için önemli” dedi. İnşaat, otomotiv, gayrimenkul projelerine yaptığı yatırımlar ile uluslararası büyüyen şirketlerden Güneş Holding Group, Almanya ve İsviçre’den sonra, büyümesini sürdürmek için Türkiye pazarına giriş yapmıştı. Uluslararası büyüme stratejilerinde Türkiye’nin oynadığı rolü Güneş Holding Group’un yöneticisi Alper Güneş değerlendirdi.

TÜRKİYE, LİDER EKONOMİ OLARAK BİRÇOK AVRUPA ÜLKESİNDEN ÖNDE

Güneş, “Çeşitli sektörlerde, inşaattan gayrimenkule, otomotive farklı sektörlerde yatırımlarımız mevcut. Geçtiğimiz yıllarda girdiğimiz Türkiye pazarında, mevcut yatırımlarımızı arttırmaya yönelik fırsatları değerlendiriyoruz. Şu anda, Avrupa’da, Türkiye pazarına girmek isteyen çok firma var. Bu da, Türkiye ile ilgili olumlu beklentilerin olduğunu gösteriyor. Biz de fırsatları değerlendiriyoruz” dedi. Almanya ve İsviçre’den sonra Türkiye’de inşaat ve gayrimenkul sektöründeki yatırımlarını arttırarak mevcut fırsatları değerlendirdiklerini söyleyen Güneş, iş dünyasında inovasyon ve sürdürülebilirlik ilkelerinin ön planda tutulmasının önemini de vurgulayarak “Genç girişimciler ve iş dünyasında ilerlemek isteyenlere ilham olmak için hem Türkiye pazarında hem de uluslararası alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı

EN İYİ LİDER ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

Almanya’da dünyaya gelen ve uluslararası alanda büyümeye dikkat çeken Güneş, yenilikçi bir lider olarak, 'Yılın Starları Ödülleri’ gecesinde ‘Yılın En İyi İş Adamı’ ödülünü aldı. Kariyeri boyunca prestijli ödüller alan Güneş, bir yönetici olarak, iş dünyasında pozitif etki yaratmanınönemini vurgulayarak, “Finansal başarılar kadar, liderlik felsefesi ve değer katmak üzerine kurulu bir stratejiyi uygulamak da önemli” dedi.

Kaynak: DHA