Sabahın erken saatlerinde işe başlayan Polat'ı ziyaret eden Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, sosyal medyada Polat'la çekildiği fotoğrafı paylaşarak ona olan saygısını dile getirdi.

Yoğurtlu beldesi Barış Mahallesi'nde yaşayan Can Paşa Polat ve eşi Emir Polat'ın dört çocukları bulunuyor. Eşi özel sektörden emekli olan Can Paşa Polat, geçimlerini desteklemek amacıyla yaklaşık 24 yıl önce bir fırında çalışmaya başladı. Ancak 10 yıl önce oğulları Taner Polat’ın 'lupus' hastalığına yakalanması aileyi derinden etkiledi. Taner Polat’ın tedavisi için Erzurum ve Trabzon'da 7 yıl boyunca mücadele eden aile, aynı zamanda üç torununun bakımını üstlendi.

Göz yaşlarına rağmen, 70 yaşındaki Can Paşa Polat, her gün saat 03.00'te işbaşı yaparak tandır ekmeği üretmeye devam ediyor. Evin diğer işlerini de üstlenen Polat, akşamları aile bireylerinin yemeklerini hazırlayıp dolaba koyuyor ve ardından fırına giderek günde bin ekmek pişiriyor. Emeklilik için gerekli prim günlerini tamamlamaya çalışan oğlu için bu zorlu çalışmayı sürdüren Polat, elleriyle ve azmiyle ailesine destek oluyor.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, sabah erken saatlerde fırını ziyaret ederek Can Paşa Polat’ın hayat hikayesini dinledi. Vali Aydoğdu, sosyal medya hesaplarından Polat’la çekildiği fotoğrafı paylaşarak, "Gecenin bu saatinde bir meleğe denk geldik. Can Paşa Polat Annemiz 70 yaşında ve her gece 3’te fırına gelerek yaklaşık 1000 adet tandır ekmeği yapıyor. Yirmi dört yıldır bu işi sürdürüyor. Yemeğini yapıp dolaba bıraktıktan sonra fırına gidiyor. Gerçekten etkileyici bir yaşam öyküsü var. Hem duygulanıyor hem de gurur duyuyorum. Can annemizin önünde saygıyla eğiliyorum," şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Can Paşa Polat, Vali Aydoğdu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, oğlunun emekli olması konusunda da yardım edeceğini umduğunu belirtti.

Bakan Kurum ve Avustralyalı Mevkidaşının COP31 Görüşmesi Bakan Kurum ve Avustralyalı Mevkidaşının COP31 Görüşmesi

Kaynak: DHA