GÜNDEM

Güldestan, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde Sahnelendi

Muğla Bodrum`da düzenlenen 21. Uluslararası Bodrum Bale Festivali çerçevesinde, İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından hazırlanan "Güldestan" adlı müzik ve dans prodüksiyonu Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde sahnelendi.

Abone Ol

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen festivalde, İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen "Güldestan", festivale renk kattı. Mercan Dede’nin müzikleriyle, Beyhan Murphy’nin reji ve koreografisiyle hayat bulan bu prodüksiyon, modern dans ve tasavvuf unsurlarını bir araya getiriyor. Eserin metin kısmında Orhan Pamuk ve Evliya Çelebi’nin etkileri görülebilirken, dekor tasarımı Işın Mumcu, kostüm tasarımı Ayşegül Alev ve İsmail Dede, ışık uygulama ise Taner Aydın ve Beyhan Murphy tarafından yapılmış. Orijinal ışık tasarımı Michael Odam’ın, seslendirme Halit Ergenç ve Kubilay Tunçer’in, video çalışması Şafak Türkel’in ve fotoğraf çalışması ise Ara Güler’in imzasını taşıyor. Performans, yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi gördü.

Basileu França Topluluğu'nun Gösterisi                           

Festivaldeki bir diğer heyecan verici etkinlik ise 17-18 Ağustos tarihlerinde Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği Sahnesi'nde gerçekleşecek. Brezilya'dan gelen Basileu França Topluluğu, saat 21.30’da sahne alacak. Sanat Yönetmenliğini Simone Malta'nın üstlendiği bu gösteride, "Capricho," "Ginga" ve "A Fuego Lento" adlı üç eser sahnelenerek ünlü koreograflar Binho Pacheco ve Ricardo Amarante'nin adımları izleyiciyle buluşacak.