Gülbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir başkanlığında yapılan toplantıda, bu yılın gül çiçeği kilogram fiyatı net 90 lira olarak kesinleşti. Ödemelerin ise önümüzdeki hafta ortasından itibaren yapılacağı bildirildi.

120 Bin TL'lik Telefon İçin Geceden Kuyruğa Girdiler 120 Bin TL'lik Telefon İçin Geceden Kuyruğa Girdiler

Gülbirlik, kampanya dönemi süresince toplanan gül çiçekleri için üreticilere kilo başına 45 lira peşin ödeme yapmıştı. Kalan 45 liralık fark ise önümüzdeki hafta ortasında Gülbirlik kooperatifleri aracılığıyla üreticilere ödenecek.

Gülbirlik Genel Müdürü İbrahim Işıdan, "2024 yılı gül çiçeği fiyatını net 90 lira olarak belirledik. Bu fiyatın tüm üreticilerimiz ve destekçilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bu yılki gül çiçeği kampanyamız mevsim şartlarından dolayı bir ay erken başlamış olup yaklaşık 50 gün sürmüştü. Bu süreçte bölgede yaklaşık 11 bin ton gül çiçeği toplandığını tahmin ediyoruz. Kampanya sonrasında hemen pazarlama çalışmalarımıza başladık ve yurt dışı satışlarımızı gerçekleştirdik. Birliğimiz ve Rosense A.Ş. ile yaptığımız işbirliği sonucunda bu fiyatı belirledik," dedi.

Geçen yıl gül çiçeği bedelinin ilk etapta net 50 lira olarak belirlendiğini, daha sonra 4 lira 50 kuruşluk kar payı eklenerek 2023 yılı fiyatının toplamda 54 lira 50 kuruşa yükseldiğini de hatırlatan Işıdan, bu yılki fiyatın üreticiler açısından oldukça olumlu olduğunu belirtti.

Kaynak: DHA