Karşıyaka'ya Basketbolda Yönetimden Müjde Karşıyaka'ya Basketbolda Yönetimden Müjde

Yıldırım, "Sahaya atlayıp bayrak açmak istedim, akreditasyonum olmamasına rağmen güvenliklerle tatlı bir kovalamaca yaşadım. Bu şampiyonluğu ülke olarak gerçekten hak ettik" dedi.

Yıldırım, Türkiye’nin Paris Paralimpik Oyunları'na rekor sayıda sporcu ile katıldığını hatırlatarak, "6’sı altın madalya olmak üzere toplam 28 madalya kazandık. Üç yıllık uzun bir hazırlık sürecinin sonucunda bu başarıyı elde ettik. Ülkemize hayırlı olsun. Şimdi 2028 Los Angeles’ta bu başarıları daha da ileriye taşımak için çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

"12 Ay Süren Kamp ile Bu Başarıyı Elde Ettik"

Para sporcularının yıl boyunca disiplinli bir şekilde çalıştığını belirten Yıldırım, "Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ve federasyonlarımızın sunduğu imkanlar doğrultusunda, yılın 12 ayı kampta kalarak bu başarıyı elde ettik. Engelli sporcular evlerinde antrenman yapacak imkanlara sahip olamıyor; bu yüzden sürekli kampta kalmaları gerekiyor. Teknik ekiplerimiz, fizyoterapistlerimiz, diyetisyenlerimiz ve spor psikologlarımız bu süreçte yer alıyor. Paralimpik hedefimiz tutturuldu ve bu yüzden çok mutluyum" şeklinde konuştu.

"Tesisleşme Anlamında Büyük Yol Katettik"

Son 10 yılda Türkiye’nin tesisleşme anlamında önemli ilerlemeler kaydettiğini ifade eden Yıldırım, “Eskiden şampiyonalara 3-4 antrenörle giderken, şimdi birçok antrenör, fizyoterapist ve psikologla destekleniyoruz. Her ilçede atletizm pistlerinden spor salonlarına kadar birçok tesis mevcut. Devletimizin sunduğu imkanlar yeterli. Bundan sonra sahadaki başarılarımıza odaklanacağız” dedi.

"Güvenliklerle Tatlı Bir Kovalamaca Yaşadım"

Golbol milli takımının şampiyonluğunu Türk milletine armağan ettiklerini vurgulayan Yıldırım, “Federasyon başkanlarına genellikle ‘sahada değilsiniz’ denir ama orada kalbimiz hep sporcularımızla birlikte. Maçlardan sonra tribünden sahaya atlayarak bayrağımızı açmak istedim. Akreditasyonumuz yetersiz olduğu için güvenliklerle tatlı bir kovalamaca yaşadım. Sahadaki sporcularımıza sarılmak ve bayrağımızı açmak için çok çabaladım. Şampiyonluk duygusu gerçekten çok güzeldi. Bu şampiyonluğu ülkemize gerçekten layık gördük” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak: DHA