GÜNDEM

Görev Yeri Değişen Öğretmenler İçin Veliler ve Öğrenciler Eylem Yaptı

Amasya'da, yeni eğitim öğretim yılının başlangıcında, Zübeyde Hanım Üçler İlkokulu'ndaki 4'üncü sınıf öğrencileri ve velileri, görev yeri değiştirilen öğretmenlerinin geri dönmesini talep etti.

Abone Ol

Veliler, okul bahçesinde toplandı ve öğrenciler sınıflarına girmeyerek okul duvarlarına 'Öğretmenimizi isteriz' yazılı kağıtlar yapıştırdı.

Merkezdeki Zübeyde Hanım Üçler İlkokulu'nda, 4'üncü sınıf öğrencilerinin öğretmeninin değiştirilmesi nedeniyle veliler, okul bahçesinde eylem düzenledi. Veliler, çocuklarını 3 yıl boyunca eğiten öğretmenlerinin görev yeri değiştiği için mağdur olduklarını belirtti. Öğrenciler de okul bahçesinde hazırladıkları kağıtlara 'Öğretmenimizi isteriz' yazıp okul duvarlarına yapıştırdı.

Velilerden Selin Gencel, öğretmenlerinin başka bir okula atanması nedeniyle sınıfın yarıda kaldığını ifade ederek, "Sınıfın mevcut öğrenci sayısı 21. Öğretmenimiz kadrolu olmadığı için ve ataması yapıldığı için 4'üncü sınıfta bizi yarıda bıraktılar. Öğretmenimizi başka bir okula, Suluova ilçesine verdiler. Biz öğretmenimizi geri istiyoruz. Bu çocuklar 1'inci sınıf öğrencisi değil; hepsi 4'üncü sınıf ve aklı başında çocuklar. Bu senemiz son senemiz. Son senemizin boşa gitmesini istemiyoruz" dedi. Veliler okul bahçesinde beklerken, öğrenciler de sınıflarına girmeyerek protesto etti.