Gökhan Çıra'nın sosyal medya hesabında kızı S.S.Ç. ile yaptığı paylaşımın ardından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Aile Bürosu tarafından bir soruşturma başlatıldı. Paylaşımın, çocuğun psikolojik ve sosyal gelişimini olumsuz etkileyebileceği gerekçesiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuğun geçici olarak devlet yurduna yerleştirilmesini talep etti.

Soruşturma kapsamında, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Gökhan Çıra'nın ‘aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali’ suçundan ifadesini almayı planlıyor. Ayrıca, çocuğun yaşamını sürdürdüğü adreste bakımını sağlayan kişilerin bakımına devam etmesi isteniyor. Çocuğun gelişimine uygun olarak Çocuk Mahkemesi'nden danışmanlık tedbiri alınması da başsavcılık tarafından talep edildi.

Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı

Başsavcılık, Gökhan Çıra'nın 6284 Sayılı Kanun çerçevesinde yaşamını sürdürdüğü adresten bir süreliğine uzaklaştırılmasını da talep etti. Önceden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılmış inceleme ve raporların gönderilmesi ve yeni, kapsamlı bir rapor hazırlanması da istenildi.

Kaynak: DHA