GÜNDEM

Göç İdaresi’nden 2,5 Milyon Suriyeliye Vatandaşlık Verildi İddiasına Yalanlama

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, Türkiye'de Suriyelilere 2,5 milyon kişiye vatandaşlık verildiği yönündeki iddiaların doğru olmadığını açıkladı.

Abone Ol

Göç İdaresi Başkanlığı, geçici koruma altında bulunan Suriyeliler arasında Türk vatandaşlığı kazanan kişi sayısının 238 bin 768 olduğunu belirtti.

Göç İdaresi Başkanlığı’nın sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, bazı televizyon programlarında Türkiye'deki Suriyelilere verilen vatandaşlık sayısı hakkında yanlış bilgi paylaşıldığı ifade edildi. Açıklamada, "Ülkemizde geçici koruma altında bulunan ve Türk vatandaşlığına geçen Suriye uyruklu kişi sayısı 238 bin 768’dir. Bunların 134 bin 624’ü yetişkin, 104 bin 144’ü ise çocuklardır. Son Kabine döneminde ise 101 yetişkin ve 82 çocuk olmak üzere toplam 183 Suriye uyruklu kişi Türk vatandaşlığı kazanmıştır," denildi.

Söz konusu programda iddia edilen 2,5 milyon kişiye vatandaşlık verilmesi bilgisinin tamamen yanlış olduğu ve hiçbir dayanağı bulunmadığı vurgulandı. Bakanlığın resmi verileri ile çelişen bu iddiaların dezenformasyon içerikli olduğu ve kamuoyunun bu tür yanlış bilgilere itibar etmemesi gerektiği belirtildi.