Artık dosyada tutuklu sanık bulunmuyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, eski İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner, eski Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan, eski Şube Komiserleri Ufuk Gültekin, Gökhan Karaca ve Metehan İlkyaz, yanı sıra sivil sanıklar Nurullah Özgür Kopuk, Ramazan Kubat, Adem Kaçan, Mustafa Çotuk ve Erdoğan Sertçelik hakkında iddianame hazırlanarak dava açıldı. Sanıklar, 'Görevi kötüye kullanma', 'Göreve ilişkin sırrın açıklanması', 'Suçluyu kayırma' ve 'Tanığı etkilemeye teşebbüs' gibi suçlamalarla yargılanıyor.

Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında, 18 Temmuz'da Metehan İlkyaz tahliye edilmişti. Bugün yapılan ikinci duruşmada tüm sanıklar hazır bulundu.

Duruşmada tanık olarak dinlenen polis memuru Ç.K., olay gününe dair, "Bir operasyon sonrası hastaneye gidip doktorla görüştük, bir kağıt aldık ve geri döndük. Kimin için olduğunu bilmiyorum" şeklinde ifade verdi. Tanık A.D. ise, doktorla ilgili herhangi bir baskı uygulama iddialarını reddetti ve rapor eksikliklerinin savcı talimatıyla giderildiğini belirtti.

Tutuklu sanıklardan Murat Çelik, suçsuz olduğunu belirterek tahliye ve beraat talebinde bulundu. Eski Organize Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan da suçlamaları reddetti ve beraatını istedi. Komiser Ufuk Gültekin, savcının talimatıyla hareket ettiklerini ve tahliye talebinde bulundu.

Sanıklardan Kerem Gökay Öner ise suçlamaları kabul etmeyerek, Serdar Sertçelik ile herhangi bir bağlantısının olmadığını ifade etti.

Mahkeme heyeti, tüm sanıkların dinlenmesinin ardından, Ufuk Gültekin, Gökhan Karaca, Şevket Demircan, Ramazan Kubat, Murat Çelik, Adem Kaçan ve Mustafa Çotuk'un yurt dışı çıkış yasağı konularak tahliyelerine karar verdi. Ayrıca, Serdar Sertçelik'in babası Erdoğan Sertçelik'in dosyasının ayrılmasına ve duruşmanın 29 Ocak 2025'e ertelenmesine hükmedildi.

Ebru U.'nun Suç Kronolojisi Ebru U.'nun Suç Kronolojisi

Kaynak: DHA