Yeni sistemde, uzun bürokratik süreçler yerine sonuçlar daha hızlı bir şekilde sisteme kaydedilecek,” dedi.

Yeni sistemin vatandaşlara güvenilir gıda ile ilgili merak ettikleri bilgilere ulaşma imkanı sağlayacağını belirten Yumaklı, bu bilgilerin guvenilirgida.tarimorman.gov.tr internet sitesinde yer alacağını ifade etti. Sistem içerisinde, “Gıda Kamuoyu Duyurusu” sekmesi altında iki kategori bulunacağını aktaran Bakan Yumaklı, bunların “Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar” ve “Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar” olduğunu söyledi. Vatandaşlar bu kategorilere girdiklerinde, duyuru tarihi, firma adı, marka, ürün adı, uygunsuzluk ve parti/seri numarası gibi bilgilere ulaşabilecekler.

“Sistemi Yarın Saat 09.00’da Açacağız”

Yumaklı, sistem ilk açıldığında 1 Ocak’tan bu yana olan ürün, marka ve firmaların bilgilerini içereceğini vurguladı ve ekledi: “Yarından itibaren de anlık olarak veriler burada yer alacak. Tüketicilerimizin doğru, hızlı ve şeffaf bilgilendirilmesi adına hayata geçireceğimiz bu sistemin hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca, Mart 2022 ile 1 Ocak 2024 arasını kapsayan eski sisteme dair son listemizi de yarın tek bir liste olarak yayınlayacağız.”

Bakan, güvenilir gıda konusunun vatandaşlarla birlikte yürütülmesi gerektiğini belirterek, “Onları sürecin içinde daha çok görmek istiyoruz..

“Gıda Güvenilir Değilse, Gıda Olarak Nitelenemez”

Bakan Yumaklı, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimini önemsediklerinin altını çizerek, “Eğer bir gıda güvenilir değilse, gıda olarak nitelendirilemez. Bugün, son bir yıl içinde güvenilir gıdayla ilgili yaptığımız yenilikleri ve yarından itibaren yeni başlayacağımız Gıda Kamuoyu Duyuru Sistemini tanıtmak için buradayız,” şeklinde konuştu.

Son olarak, gıda güvenilirliğinin sağlanması için yasal mevzuatların yanı sıra uluslararası kuruluşlarla koordinasyon ve iş birliği içinde çalışmaların sürdüğünü belirten Yumaklı, “Sofralarımıza bir gıdanın sağlıklı ve güvenilir olarak ulaşması için öncelikle bitki sağlığını, hayvan sağlığını ve yem güvenilirliğini sağlamamız gerekiyor,” ifadelerini kullandı.

Kuşadası Davutlar'ın Sağlık Ocağı Sorunu Çözülüyor Kuşadası Davutlar'ın Sağlık Ocağı Sorunu Çözülüyor

Kaynak: DHA