İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Atölyesi, bu tür malzemeleri yeniden değerlendirerek çevreci ve ekonomik çözümler üretiyor.

Atölyede, banklardan çöp kutularına, uyarı levhalarından, kreşlerin oyun ve oturma gruplarına kadar pek çok malzeme kendileri tarafından üretiliyor. Hasar gören ekipmanlar ise yeniden dönüştürülerek kamelya, çocuk oyuncağı, can dostlara yuva gibi yeni kullanım alanları buluyor. 

Atölyenin bu çalışmaları sayesinde hem kamu kaynaklarının verimli kullanılması sağlanıyor, hem de sıfırdan üretilmesi gereken ürünler için harcanan maliyetler azaltılıyor. Atölye, piyasanın üçte biri maliyetine ürünler üreterek kamu kaynaklarının korunmasına katkı sunuyor. 

Turuncu Kod Uyarısı Sonrası Gece Boyu Tedbir Aldı Turuncu Kod Uyarısı Sonrası Gece Boyu Tedbir Aldı

Kentteki sosyal donatı alanlarının yenileme çalışmalarında da İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç duyulan malzemeleri kendi bünyesinde üreterek ve dönüştürerek, kaynak israfının önüne geçiyor. 

Fırat Fidanlığı Atölyesi'nde de yeni ekipman, araç-gereç ve kalifiye personel desteğiyle üretim kapasitesi artırıldı. Böylece çocuk oyuncakları, sokak hayvanları için barınaklar ve kent mobilyaları gibi ürünler daha da çeşitlendirilerek yerel ihtiyaçlara cevap veriliyor. 

Sonuç olarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Park ve Bahçeler Atölyesi, geri dönüşüm ve yeniden üretim çalışmalarıyla hem çevre dostu hem de ekonomik çözümler sunuyor. Böylece hem kamu kaynakları verimli kullanılıyor, hem de atıl durumda kalan malzemeler değerlendirilerek yeni kullanım alanları buluyor. 

Kaynak: DHA