İEÜ'nün toplamda 2 bin 509 öğrenci tarafından tercih edildiği ve genel doluluk oranının yüzde 99,48 olduğu bildirildi. 23 yıldır Ege Bölgesi’nin ilk vakıf üniversitesi olarak eğitim veren İzmir Ekonomi Üniversitesi, tercihlerde teknoloji altyapısı, güçlü akademik kadrosu ve uluslararası bağlantıları ile gençlerin en çok tercih ettiği üniversitelerden biri oldu. Bu yüksek doluluk oranları, İEÜ’nün tercih dönemindeki başarısını ortaya koydu.

Kartal’da 1 Milyonluk Kuyumcu Soygunu Kamerada Kartal’da 1 Milyonluk Kuyumcu Soygunu Kamerada

"Zirve Yürüyüşümüzü Kararlılıkla Sürdüreceğiz"

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, üniversitenin sadece İzmir ve Ege Bölgesi’nde değil, Türkiye’nin dört bir yanından ilgi gördüğünü belirtti. Prof. Dr. Abacıoğlu, "Türkiye genelinde vakıf üniversitelerinin ön lisansta tercih oranı yüzde 96,39, lisansta ise yüzde 83,88 olarak belirlenmişken, biz İEÜ olarak bu oranların çok üzerinde bir başarı sağladık. Genel doluluk oranımız yüzde 89,35 olan ülke ortalamasının çok üzerinde. Bu başarı, stratejik hedefler doğrultusunda yürüttüğümüz çalışmaların ve sunduğumuz imkanların gençler tarafından takdir edilmesinin bir göstergesi" dedi. Prof. Dr. Abacıoğlu, üniversitenin Avrupa'nın en iyi üniversiteleri arasında yer alma hedefini de vurgulayarak, zirve yürüyüşünü kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti. "Geliştirdiğimiz fiziki koşullar, akademik kadromuz ve sunduğumuz imkanlarla gençlerimizin beklentilerini karşılamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"Birlikte Büyük Başarılara İmza Atacağız"

Yeni öğrencilerin üniversiteye katılımıyla daha da güçlendiklerini belirten Prof. Dr. Abacıoğlu, "Gençlerimiz bizim en değerli mirasımız ve onları en iyi şekilde yetiştirmek temel görevimiz. İzmir Ekonomi Üniversitesi Ailesi'ne katılan tüm yeni öğrencilerimizi tebrik ediyor, ailelerimizi kutluyorum. Gençlerimize güveniyoruz ve onların da bize güvenmesini bekliyoruz. Hep birlikte büyük başarılara imza atacağız" dedi.

Kaynak: DHA