Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın Açıklamaları Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın Açıklamaları

Bu program, genç yazılımcıların iş ve kariyer gelişimlerine destek olmayı hedefliyor.

Turkcell, yazılım alanındaki insan kaynağı ihtiyacını karşılamak ve Türkiye'nin dijital dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla 'Gençlere Yatırım, Geleceğe Yazılım' programını hayata geçirdi. Programın dördüncü dönemi için başvurular 13 Ekim tarihine kadar açık olacak. 

Programa katılacak olan gençler, toplam 15 bin kişiye yönelik online eğitimler ve 150 kişiye yönelik sınıf içi eğitimler alacaklar. Eğitimler 3 farklı teknoloji odağında gerçekleştirilecek ve katılımcılar birebir mentorluk desteği de alacaklar. 

Turkcell İnsan ve İş Destek Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer, "Ana stratejilerimizden birisi de 'yarını teknolojiyle değiştiren' yeteneklere odaklanmak. 'Gençlere Yatırım, Geleceğe Yazılım' programımız ile gençlerin kariyer gelişimlerine katkı sağlıyor, onları yazılım alanında destekliyoruz" dedi. 

Programa başarıyla katılan gençler, Turkcell Grup Şirketleri ve yazılım ekosistemindeki çeşitli firmalarda istihdam fırsatları elde edebilecekler. Bu sayede, Türkiye'nin dijital dönüşümüne katkı sağlayan yetenekli yazılım geliştiricilerinin yetişmesine destek olunması hedefleniyor. 

Turkcell'in bu programla hem kendi insan kaynağı ihtiyacını karşılamayı hem de Türkiye'nin teknoloji alanındaki geleceğine yatırım yapmayı amaçladığı görülüyor. Genç yazılımcıların kariyer gelişimlerine destek olmak, Türkiye'nin dijital ekonomideki rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlayacak.

Kaynak: DHA