‘Başöğretmen Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar’ başlığı altında gerçekleştirilen konser, hem eğitim alanına katkı sağlamak hem de Atatürk’ün eğitim anlayışına olan saygıyı yansıtmak amacıyla organize edildi. Etkinliğe, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Gökhan Kurgan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz, Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Banu Taşkın ve çok sayıda önemli isim katıldı.
Sanat ve Eğitim İçin Bir Araya Gelindi
Konser, C-Majör Koro Şefi Pınar Barut’un yönetiminde, Bodrum Belediyesi Kültür AŞ organizasyonuyla düzenlendi. Etkinlik, Yonca Şahinbaş’ın sunuculuğunda başladığında, konuklara Türk Eğitim Vakfı ve C-Majör Türkiye İş'ten Sesler Korosu’nun hazırladığı VTR'ler gösterildi. Bu VTR’lerde, geceye katılan tüm kişilerin ortak hedefinin eğitim olduğu vurgulandı ve eğitimin toplumun gelişmesindeki önemi üzerine konuşmalar yapıldı. Ardından, açılış konuşmalarıyla devam eden gece, müzik dolu anlar ile renklenmeye başladı.
Konserde, Türk sanat dünyasının önemli isimlerinden Müşerref Akay, Onur Akın, Ege, Sinan Erkoç ve Soprano Burcu Hancı gibi sanatçılar sahne alarak, Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Etkinlikte, ‘Beni Attın Aygız Ateşe’, ‘Ah Bir Ateş Ver’, ‘Selanik Türküsü’, ‘Bülbülüm Altın Kafeste’, ‘Fikrimin İnce Gülü’ gibi Türk halk müziğinin sevilen eserlerinin yanı sıra, ‘Yiğidim Aslanım’, ‘Yanık Ömer’, ‘Elbet Bir Gün Buluşacağız’ gibi parçalar da seslendirildi. Konuklar, şarkılarla keyifli bir gece geçirirken, bilet teminiyle üniversite öğrencilerine eğitim desteği sağlandığına dikkat çekildi.
Eğitim ve Sanatın Buluşması
Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, geceye katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizi kurduğunda, askerlik liderliğini öğretmenliğinin önüne hiçbir zaman koymamıştır. Her zaman 'Gençlerin eğitimine nasıl katkı sunabilirim?' diye düşünmüştür. Bizler de Atatürk'ün ilke ve inkılaplarının ışığında, bilim ve sanatla dolu bir gelecek için eğitim alanında destek vermeye devam edeceğiz. Bu toplum, asla sanatsız, kültürsüz ve müziksiz kalmayacak" şeklinde konuştu.
Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Banu Taşkın ise, vakfın faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, Bodrum’dan büyük destek aldıklarını ifade etti. "120 binin üzerinde başvuru aldık ve bunlardan 17 bin mülakat yaptık. Ancak sınırlı kaynaklarla, her başvuruya cevap veremiyoruz" dedi. Taşkın, Türk Eğitim Vakfı’nın gençlere destek olma misyonunun devam edeceğini belirtti.
C-Majör Türkiye İş'ten Sesler Korosu’nun Kurucusu Recai Çakır ise, koro hakkında yaptığı açıklamada, "Sanatın iyileştirici gücünü tüm Türkiye ile buluşturma amacındayız. Koro, gönüllülük esasına dayanan bir anlayışla, toplumsal fayda üretmek için sevgiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bu gece, dayanışmanın ve toplumsal farkındalığın güzel bir örneği oldu" dedi.
Eğitim, Sanat ve Dayanışma İlişkisi
Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit de yaptığı konuşmada, eğitimin önemine dikkat çekti. "Eğitimi iyi almış ülkeler, lider ülkeler olurlar. Eğer biz de lider bir ülke olmak istiyorsak, eğitime yatırım yapmalı ve iyi eğitim almalıyız" diyerek, geceyi anlamlı kılan eğitimin ve sanatın bir arada sunulduğu bu tür etkinliklerin önemini vurguladı.
Gecenin finalinde, tüm sanatçılar ve salondaki katılımcılar birlikte 'İzmir Marşı' ve 'Parla' şarkılarını söyleyerek geceyi coşkuyla sonlandırdılar. Katılımcılar, hem Atatürk’ün sevdiği şarkıları dinleyerek keyifli bir gece geçirdiler hem de üniversite öğrencilerinin eğitimine katkıda bulundular. Konser, eğitimin ve sanatın gücünü birleştiren anlamlı bir etkinlik olarak hafızalarda kaldı.