Kilimcigöldelioğlu, özellikle Turgutlu’daki sanayi kirliliğinin hem Manisa hem de İzmir illerini olumsuz etkilediğini ifade etti.

Bir otelde düzenlediği basın toplantısında konuşan Kilimcigöldelioğlu, Gediz Nehri’nin kirlenmesinin önüne geçilmesi için uzun vadeli ve sürekli yönetimlerin gerekli olduğunu vurguladı. "Turgutlu'da oluşan kirlilik hem Manisa’yı hem İzmir’i hem de Menemen’i kirletiyor" diyen Kilimcigöldelioğlu, kirliliğin sadece sanayi alanlarıyla sınırlı kalmadığını, çevresel etkilerinin çok daha geniş olduğunu söyledi.

Kilimcigöldelioğlu, yerel yönetimlerin ve valilerin bu soruna daha fazla odaklanması gerektiğini belirterek, "Valiler en az 4 yıl görevde kalmalı ki etkili bir çözüm üretilebilsin" dedi. Ayrıca, Gediz Nehri’ndeki kirliliği önlemek için eğitim programları başlatacaklarını ve her ilde 20 kişiye eğitim vererek, mahallelerde seminerler düzenleyeceklerini açıkladı.

Adanalı Sanatçı Mustafa Fidan Vursavuş ve Mustafa Sağyaşar, Unutulmaz Bir Konser Verdi Adanalı Sanatçı Mustafa Fidan Vursavuş ve Mustafa Sağyaşar, Unutulmaz Bir Konser Verdi

Arıtma Tesisi Zorunluluğu
GEMA Vakfı Başkanı, Gediz Nehri’ni kirleten unsurlara özellikle dikkat çekti. Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve diğer sanayi alanlarının atık su arıtma tesisi kurmaması nedeniyle çevreyi kirlettiğini belirten Kilimcigöldelioğlu, "Turgutlu’daki kirlilik, İzmir ve Manisa’dan çok daha geniş bir alanı etkiliyor. Arıtma tesisleri bir an önce yapılmalı. Arıtma tesisi olmayan OSB ve belediyeleri mahkemeye vereceğiz" diye konuştu. Ayrıca, zeytinyağı fabrikaları ve tabakhanelerin de Gediz Nehri’ni kirlettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA