GÜNDEM

Gelin, Hayvanseverlere Destek Verdi

Antalya'da hayvanseverler, sokak hayvanlarına yönelik yeni yasayı protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Abone Ol

Yürüyüşe, düğün öncesi fotoğraf çekimine giden gelin de katılarak destek verdi.

Antalya’nın Konyaaltı Caddesi’nde bulunan Müze karşısında toplanan yüzlerce hayvansever, çeşitli dernek ve sivil toplum kuruluşlarının desteklediği eylemde bir araya geldi. Katılımcılar, sokak hayvanlarına yönelik yeni yasa karşıtı tepkilerini düdük çalarak ve sloganlar atarak dile getirdi. Ellerinde, "Sokak hayvanları hepimizin", "Kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat", "Sokakları değil kötülüğü temizleyin", "Durdur yasayı geri çek", "Vicdanını uyutma" gibi döviz ve pankartlar taşıyan eylemciler, mesajlarını yüksek sesle duyurdu.

Düğün fotoğraf çekimi için Atatürk Parkı’na gelen gelin Berfin Özen ve damat İbrahim Can Karakaya, yürüyüşe destek verdi. Berfin Özen, bir elinde çiçek ve diğer elinde "Katliama hayır, sokaklar hepimizin" yazılı dövizle gruba moral verdi ve alkışladı.

5 Kilometrelik Yürüyüş

Hayvanseverler, Konyaaltı Caddesi'nde başlayan yürüyüşlerinde düdükler çalarak ve sloganlar atarak yaklaşık 5 kilometre yürüdü. Yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. 2 saat süren yürüyüşün ardından, Attalos Pati Gönüllüleri adına yapılan basın açıklamasında Rıfat Başargil, hayvan haklarının göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti. Başargil, hayvanların da yaşam hakkına sahip olduğunu ve mevcut yasanın bu hakkı göz ardı ettiğini ifade etti.

Eylem, basın açıklamasının ardından şarkılar söylenerek son buldu.