Bu proje, genç kadınları iş dünyasına hazırlamayı, profesyonel ağlarını genişletmeyi ve kadın istihdamını artırmayı amaçlıyor. Program, Networking, Proje Yönetimi, Teknolojide Liderlik, Gelecek Tasarımı ve Yapay Zeka gibi çeşitli konularda eğitimler sunuyor.

Programa katılan 100 üniversite öğrencisi genç kadın, iki gün süren eğitimlerin sonunda sertifika alarak "Geleceğin Kadın Liderleri" mezun ağına katılma fırsatı elde edecek.

Eğitimlerin açılışında KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu ve Sanofi Türkiye İran ve Levant İnsan ve Kültür Direktörü Raziye Baysal konuşma yaptı. Konuşmalarda, bu program sayesinde kadınların toplumsal ve iş yaşamındaki rollerinin güçlendirildiği vurgulandı. Eğitimler, Proje Yönetimi, Girişimcilik ve Sürdürülebilirlik gibi konuların yanı sıra kadınlara ilham veren konuşmalarla devam ediyor. İkinci gün eğitimlerde mülakat simülasyonları, grup çalışmaları ve GKL mezunları paneli de gerçekleştirilecek. Bu yılki eğitimlerle birlikte programa dahil olan genç kadın sayısı toplamda 1850'ye ulaşacak.

"Genç Kadınları İş Hayatına Hazırlamak Temel Amacımız"

KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, “14. programımızı başlatmanın gururunu yaşıyoruz. 2010 yılında Dünya Bankası desteğiyle başladığımız projeyi, 13 yıldır Sanofi ile yürütüyoruz. Bu yıl 100 genç kadın, bu iki günlük programın ardından mezun olacak. Toplamda 1750 mezunumuz vardı; bu sayı, bu yıl 1850'ye çıkacak. Programın temel amacı genç kadınları iş hayatına hazırlamak, kendilerine güvenlerini artırmak ve profesyonel becerilerini geliştirmektir. Bu program, sadece eğitim değil, aynı zamanda paylaşım ve destek sağlama fırsatı sunuyor. Her katılımcı, 6 kişiye dokunarak büyük bir ekosistem yaratıyor. Katılımcılar, kendilerini daha güçlü ve donanımlı hissederek geleceğe güvenle adım atıyorlar,” dedi.

“KAGİDER ile İşbirliğimiz 13 Yıldır Sürüyor”

Sahte Zeytinyağı ve Bal Üretimi Operasyonu Sahte Zeytinyağı ve Bal Üretimi Operasyonu

Sanofi Türkiye Levant Kurumsal İletişim Direktörü Pınar Kaya, "Sanofi, 90 ülkede 91 bin çalışanıyla global bir lider ilaç şirketidir. Çeşitlilik ve kapsayıcılık, şirketimizin temel prensiplerinden biridir. Cinsiyet ve fırsat eşitliği sağlamak, topluma katkıda bulunmak adına yürüttüğümüz projelerden biri de Geleceğin Kadın Liderleri Programı’dır. KAGİDER ile 13 yıldır bu projeye katkı sağlıyoruz ve Türkiye’de bu projenin öncüsü olmaktan mutluluk duyuyoruz," şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA