Bu yılın teması, iklim değişikliğine karşı kamusal alanları daha dirençli hale getirmek. Etkinlikte seminerler, atölyeler ve saha çalışmaları yer alacak.

İşbirliği ve Katılım

Karşıyaka Belediyesi'nin ev sahipliğinde, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Demokrasi Üniversitesi ve Kavram Meslek Yüksek Okulu'nun destekleriyle düzenlenen '3. Yaz Öğrenci Okulu'nda, başvurular arasından seçilen 24 genç eğitim almaya başladı. Programda, endüstriyel tasarım, mimarlık, şehir ve bölge planlama ile peyzaj mimarlığı bölümlerine devam eden 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile yeni mezunlar yer alıyor. Eğitimler, 2 Ağustos'a kadar devam edecek.

Eğitim ve Proje Çalışmaları

Yaz okulunda, akademisyenler ve uzmanlar tarafından çeşitli başlıklarda seminerler ve eğitimler verilecek. Üç hafta boyunca saha çalışmaları, tasarım ve üretim atölyeleri gerçekleştirilecek. Öğrenciler, Karşıyaka Belediyesi'nin örnek kamusal mekan tasarımlarını inceleyecek ve vatandaşlarla görüşerek etki değerlendirmeleri yapacak. Ayrıca, Bahriye Üçok Bulvarı üzerindeki kapalı otopark önü, İZBAN Karşıyaka durağı önü ve Hergele Meydanı için 'acil serinleme istasyonları' tasarlayacaklar. Bu istasyonlar, ısı adası etkisini azaltmaya yönelik olacak ve konsept projelerin maketleri hazırlanarak ilgili alanlarda sergilenecek.

Belediye Başkanı'ndan Açıklama

Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, etkinlikle ilgili olarak, "Bu yıl üçüncü kez düzenlediğimiz yaz okulumuz, geleceği tasarlayacak gençlerimizi ve kentlerimizi, giderek derinleşen iklim krizine karşı daha hazırlıklı ve dirençli hale getirmeyi amaçlıyor" dedi. Başkan Ünsal, etkinliklerin hem teorik hem de pratik anlamda öğrencilere ciddi faydalar sağlayacağını belirterek, çalışmalardan çıkan sonuçların belediye tarafından inceleneceğini ve gerekli tasarımların uygulamaya geçirileceğini ifade etti. Ayrıca, etkinliğe katılan öğrencilere, akademisyenlere, uzmanlara ve destekçi kurumlara teşekkür etti.

Bu yaz okulu, gençlerin hem teorik bilgilerini pratiğe dökmeleri hem de iklim kriziyle mücadele konusunda farkındalık kazanmaları için önemli bir fırsat sunuyor.

Kaynak: DHA