Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı

Operasyonun genişletilmesiyle birlikte, Zeytinburnu’nda bir uyuşturucu imalathanesi ortaya çıkarıldı. 2017 yılında uyuşturucu ticareti nedeniyle gözaltına alınan gece kulübü sahibi M.Ş.D., bu operasyon kapsamında yeniden gözaltına alındı.

İstanbul Emniyeti Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu üretimi ve ticareti yaptığı şüphesiyle izledikleri kişilere yönelik dört aylık fiziki ve teknik takip gerçekleştirdi. Elde edilen bilgilere göre, yüklü miktarda uyuşturucunun şehir dışına gönderileceği belirlendi. Polis ekipleri, kamyoneti otoyolda durdurdu ve şoförü gözaltına aldı. Kamyonette yapılan aramalarda 750 bin adet uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, Zeytinburnu’ndaki bir adrese yapılan baskında, uyuşturucu imalatı yapılan bir tesis tespit edildi. Özel harekat destekli operasyonda, uyuşturucu üretiminde kullanılan makineler ve çok sayıda uyuşturucu hap bulundu.

Gözaltına alınan şüpheliler arasında, gece kulübü işletmecisi ve suç örgütü lideri olduğu belirlenen M.Ş.D. de bulunuyor. M.Ş.D.’nin 2017 yılında da uyuşturucu ticaretinden gözaltına alındığı biliniyor. İmalathanede, uyuşturucu hap üretimi için yurt dışından getirilen makinelerin Türkiye'de monte edildiği öğrenildi. Operasyonda, 14 adet hap basma ve paketleme makinesi, 3 milyon 815 bin adet sentetik ecza, 12 milyon 200 bin adet hap kapsülü, 1 adet ruhsatsız tabanca, 25 adet fişek ve 1 adet kuru sıkı tabanca ile 33 fişek ele geçirildi.

Kaynak: DHA