GÜNDEM

Gazze’de 10 Aylık Bebekte 25 Yıl Aradan Sonra Çocuk Felci Vakası

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Gazze'de 10 aylık bir bebekte çocuk felci virüsünün tespit edildiğini ve bu durumun bölgede 25 yıl sonra görülen ilk vaka olduğunu bildirdi. ,

Abone Ol

Bebekte tip 2 çocuk felci virüsü nedeniyle sol alt bacağında felç meydana geldiği belirtildi. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, çocuğun durumunun stabil olduğunu ancak Gazze ve çevresinde çocuk felci riskinin yüksek olduğunu vurguladı. Bu nedenle, Filistin Sağlık Bakanlığı, DSÖ ve UNICEF’in, virüsün yayılmasını durdurmak için kapsamlı bir aşılama kampanyası başlatmak üzere çalıştığını ifade etti.

BM'nin Filistin Ajansı UNRWA, Gazze'deki çocuk felci vakasını doğrularken, “Gazze Şeridi'nde 25 yıl aradan sonra ilk çocuk felci vakası doğrulandı. UNRWA olarak, en büyük birinci basamak sağlık hizmeti sağlayıcısı olarak ay sonundan itibaren çocukları aşılamaya hazırız. Kaybedecek zamanımız yok” şeklinde bir açıklama yaptı.

Birleşmiş Milletler, salgının yayılmasını önlemek amacıyla 10 yaş altı 640 binden fazla çocuğa yönelik bir aşı kampanyası düzenlenmesi gerektiğini ve bu nedenle bir haftalık bir aranın verilmesi çağrısında bulundu. BM Genel Sekreteri António Guterres, "Gazze'de yüz binlerce çocuk risk altında" şeklinde uyarıda bulundu ve aşı ile gerekli ekipmanların ulaşımının kolaylaştırılması gerektiğini, ayrıca çocuk felci uzmanlarının Gazze'ye girişinin sağlanması gerektiğini belirtti.