Gaziantep mutfağının kebap, baklava, katmer ve fıstık gibi yüzlerce çeşidini İstanbullularla buluşturan etkinlik, renkli ve hareketli anlara sahne oldu.

Etkinlikte, ziyaretçilere içinde altın bulunan baklavalar ücretsiz olarak dağıtıldı. Altınlı baklavayı bulmak isteyenlerin uzun kuyruklar oluşturduğu gözlendi. Ayrıca, çiğ köfte yoğurma ve kebap yeme yarışmaları gibi eğlenceli aktivitelerle katılımcılar keyifli anlar yaşadı. Gaziantep'in ünlü şeflerinin yemeklerini tatma fırsatı bulan misafirler, davul-zurna eşliğinde eğlenirken, Gaziantepli sanatçıların canlı konserlerini de dinleme şansı buldu.

Ebru U.'nun Suç Kronolojisi Ebru U.'nun Suç Kronolojisi

Gaziantep Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen bu geleneksel etkinlikte, 200'e yakın Gaziantep lezzeti ve kültürel ürünü davetlilere sunuldu. Etkinlik hakkında bilgi veren Federasyon Başkanı Hasan Demir, “Her yıl Gaziantep kültürünü tanıtmak için yemek şenlikleri düzenliyoruz. Amacımız Gaziantep’in dünyaca ünlü gastronomi birikimini, kültürel zenginliklerini ve folklorunu İstanbullulara tanıtmak. Tanıtım Günleri kapsamında 15 Eylül Pazar akşamına kadar 50 binden fazla İstanbullunun şenliklerimize katılmasını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA