Olay, 22 Ekim tarihinde gece saat 23.30 sıralarında Çiftlikköy ilçesine bağlı Taşköprü beldesindeki bir fabrikada meydana gelmiştir.

Fabrikada, bir boruda meydana gelen çatlaktan amonyak ve metilamin gazları sızmaya başlamıştır. Gaz sızıntısının hemen ardından bölgeye AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı), itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilmiştir. 

AFAD ve Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) ekipleri, olay yerine ulaştıktan sonra ilk olarak gaz sızıntısının kontrol altına alınması için çalışmalara başlamıştır. Ekipler, su ile apsorve işlemi yaparak kısa sürede gaz sızıntısını kontrol altına almayı başarmışlardır. 

Bunun ardından, olası risklere karşı tedbir amaçlı olarak Bursa ve Sakarya'dan ek KBRN ekipleri olay yerine yönlendirilmiştir. Yalova Valiliği tarafından yapılan açıklamada, fabrika tarafından gaz sızıntısının meydana geldiği bölgenin bloke edilerek tesisin devreden çıkarıldığı belirtilmiştir. 

Gaz sızıntısından etkilenen 3 işçi, olay sonrasında hastaneye kaldırılmış ve tedavilerinin ardından taburcu edilmişlerdir. Valilik açıklamasına göre, saat 00.30 itibarıyla olay yerindeki tüm çalışmalar tamamlanmıştır. 

Sonuç olarak, Yalova'da meydana gelen gaz sızıntısı olayı, AFAD ve KBRN ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde kısa sürede kontrol altına alınmış ve can kaybı yaşanmadan atlatılmıştır. Fabrika, AFAD ve KBRN ekiplerinin ölçümlerinin ardından yeniden faaliyete geçmiştir.

Kütahya'da İşçi Servis Otobüsleri Çarpıştı; 3 Yaralı Kütahya'da İşçi Servis Otobüsleri Çarpıştı; 3 Yaralı

Kaynak: DHA