Kendimle gurur duyuyorum” dedi.

Kariyerinde 5 Avrupa şampiyonluğu ve 2 dünya ikinciliği bulunan Gamze Gürdal, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda yarı finalde Sırbistan’dan Marija Micev'i 14-1 yenerek finale yükseldi. Finalde Çinli Yuije Li'ye 11-0 yenilen Gürdal, bu sonuçla olimpiyatları gümüş madalya ile tamamladı. Demirören Haber Ajansı’na (DHA) açıklamalarda bulunan Gürdal, “Olimpiyat oyunları, bir sporcunun ulaşabileceği en yüksek seviyedir ve oraya ulaşmak kolay değildir. Her sporcu oraya başarı hedefiyle gelir ve herkes madalya kazanmak ister. Ben de Tokyo’da madalya kazanamadım, bu yüzden diğer sporcuların üzüntülerini anlıyorum. Paralimpik sporcular olarak daha hırslı olduğumuzu düşünüyorum, çünkü bu spor kendimizi kanıtlama ve var olduğumuzu gösterme şeklimiz” dedi.

Spora hobi olarak başladığını belirten Gürdal, antrenörünün teşvikiyle profesyonelleştiğini ifade etti. “Olimpiyat madalyasını hedef olarak belirleseydim, belki daha yüksek başarılar elde edebilirdim. Ancak bu hedefi benimsedikten sonra her şey değişti ve madalya kazanmaya başladım. Tokyo'da elde edemediğim madalya, beni daha hırslı bir sporcu yaptı” şeklinde konuştu.

Gürdal, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda madalya kazanmanın özel bir anlam taşıdığını belirterek, “O gün zaferimi kutlamak çok anlamlıydı. Madalyamı, Türkiye’nin kurtuluşu için mücadele eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına armağan ettim. Olimpiyat madalyasını şahsi hedefim olarak belirlemiştim ve bunu başarmış olmanın gururunu yaşıyorum. Altın madalya istiyordum, ancak mevcut madalyam bile tüm yükümü hafifletti” dedi. Gürdal, final maçında kendisini yalnızca maça odaklandığını ve içindeki coşkunun heyecanın etkisiyle bir dakika mola istediğini belirtti.

Adanaspor Başkanı Asil Bostancı’dan 'Play-Off' İddiası Adanaspor Başkanı Asil Bostancı’dan 'Play-Off' İddiası

Ailesinin de büyük desteğini aldığını ifade eden Gürdal, “Anneme madalya kazandıktan sonra telefon açıp ağladım, sevinç gözyaşları döktüm. Bu spora başlamamda ailemin büyük katkısı var. Beni antrenmana götürdüler, beslenmeme dikkat ettiler ve kendi hayatlarını benim programıma göre düzenlediler. Onlar da bu duyguyu benimle yaşamak istediler ve dışarıda benim adıma çok mutlu oldular” dedi.

Kaynak: DHA