GÜNDEM

Fulya, Maşallah Aslan'ın Ayrılmaz Koyunu

66 yaşındaki Maşallah Aslan, Türkiye'nin Muş şehrinde yaşayan bir memur, 3 aylık koyunu Fulya ile oldukça özel bir ilişkiye sahiptir.

Abone Ol

Aslan'ın ifadesine göre, bu ufak koyun onu asla yalnız bırakmıyor ve gittiği her yere onunla birlikte geliyor.

Aslan, Fulya ile Tekyol köyüne yaptığı bir ziyaret sırasında tanıştı ve koyunun annesinin vefat ettiğini öğrendi. Duygulanarak, onu satın alıp evine götürmeye karar verdi.  Birkaç gün boyunca, Aslan Fulya'yı elle besleyerek onu adeta bir anne gibi büyüttü.

Bugün, Fulya Aslan'ın yaşadığı Hürriyet Mahallesi'nin maskotu haline geldi. Mahalledeki çocuklar bazen ona biberon veriyor.  Aslan, Fulya'yı ailesiyle birlikte sevgiyle baktıkları gerçek bir "bebek" olarak tanımlıyor.

Aslan'a göre, Fulya her zaman yanındadır, hatta şehir gezilerine bile onunla çıkıyor. Koyunun, bir bankamatik işlemine gittiğinde onu beklediğini anlatıyor.  Bu yakın ilişki oldukça sıra dışı ve Maşallah Aslan ile koyunu Fulya arasındaki derin sevgiyi gösteriyor.

Bir yetiştirici ile hayvanı arasında böyle bir bağ gelişmesini görmek nadirdir. Bu eşsiz bağ, hayvanların, bu durumda bir koyunun, etraflarındaki insanlarla güçlü duygusal bağlar kurma yeteneğini sergiliyor.  Bu dokunaklı hikaye, bazen çiftlik hayvanlarının bazı insanlar için gerçek yaşam arkadaşları olabileceğini gösteriyor.