GÜNDEM

Fransız Çizer Fabien Toulmé İlk Kez Türkiye'de

Fransız çizer Fabien Toulmé, Türkiye’de ilk kez İstanbul’a gelerek, Tudem Yayın Grubu’nun 40. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında çeşitli etkinliklere katılacak.

Abone Ol

 İstanbul Fransız Kültür Merkezi'nin işbirliğiyle gerçekleştirilecek etkinlikler, 26-28 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Toulmé, özellikle 'Hakim’in Yolculuğu' üçlemesi ve 'İki Yaşam', 'Büyük Aşk', 'Unutulmazlar' gibi çok satan grafik romanlarıyla tanınıyor.

Sanatçı, yeni kitabı 'Dünyadan Yansımalar'ı 7 Ekim’de raflara çıkmadan önce etkinlik mekânlarında satışa sunacak. Çizgiseverler, Toulmé ile buluşma fırsatını yakalayarak kitaplarını imzalatabilecekler.

Toulmé, 27 Eylül Cuma akşamı saat 18.00’de İstanbul Fransız Kültür Merkezi'nde 'Çizgilerle Dünyadan Yansımalar' başlıklı panelde konuşacak. Akademisyen ve yayın yönetmeni Ayşegül Utku Günaydın'ın moderatörlüğündeki panel, Toulmé'nin tanıklık eksenli grafik romanı 'Dünyadan Yansımalar'ı ele alacak. Panelin ardından sanatçı kitaplarını imzalayacak.

1980 doğumlu Fabien Toulmé, mühendislik eğitimini tamamladıktan sonra Brezilya, Benin, Guyana ve Fransa gibi ülkelerde yaşamış ve çeşitli dergilerde çalışmış. İlk çıkışını otobiyografik 'Beklediğim Sen Değildin' adlı grafik romanıyla yaptı. 'Hakim’in Yolculuğu' adlı üç ciltlik serisi büyük beğeni topladı ve birçok dile çevrildi. Toulmé, yılın büyük kısmını seyahat ederek ve yeni hikayeler arayarak geçiriyor.

Fabien Toulmé'nin etkinlik programı şu şekilde:                                       

26 Eylül Perşembe, 17.00-19.00

Tudem Kadıköy Kitabevi, Mühürdar Cad. No: 82/A

İmza Günü

27 Eylül Cuma, 11.00-12.00

İstanbul Fransız Kültür Merkezi, Taksim

Ustalık Sınıfı: “Fabien Toulmé Çizerlerle Buluşuyor!”

(Profesyonel çizerlere özel, sınırlı katılım. Etkinlik Fransızca olup, Türkçe çeviri yapılacaktır. Giriş ücretsizdir.)

27 Eylül Cuma, 18.00-20.00

İstanbul Fransız Kültür Merkezi, Taksim

Panel: “Çizgilerle Dünyadan Yansımalar”

Konuşmacı: Fabien Toulmé

Yönetmen: Ayşegül Utku Günaydın

(Etkinlik Fransızca olup, Türkçe çeviri yapılacaktır. Etkinlik sonrası imza oturumu düzenlenecektir. Giriş ücretsizdir.)