Aynı zamanda Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde veri giriş personeli olarak çalışan Yumuk, DHA muhabirine bu süreçte yaşadıklarını ve gelecekteki hedeflerini anlattı. Doğuştan iki bacağının da dizden aşağısı bulunmayan Yumuk, önceki yıllarda milli yüzücü olarak tanındıktan sonra fizyoterapistinin tavsiyesiyle halter sporuna yöneldi.

Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı

Yumuk, omzundaki iki yırtıkla mücadele ederek yarıştığı Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda, 7. olmanın gurur verici olduğunu belirtti. "Omzumdaki iki yırtıkla yarıştım, bu nedenle 7'nci olmama rağmen, bu benim için ilk olimpiyat deneyimimden dolayı gurur verici. Önümüzdeki yıl Mısır'da yapılacak dünya şampiyonasında madalya kazanmak için daha çok çalışacağım" şeklinde konuştu.

2009 yılında yüzme sporuna başlayan ve 8 yıl boyunca Para Yüzme Milli Takımı'nda yer alan Yumuk, Amerika'daki turnuvalarda elde ettiği başarıların ardından halter sporuna yöneldi. 2014'te para haltere başladığında, sınırlı antrenman imkanları nedeniyle ara vermek zorunda kalan Yumuk, 2021 yılında yeniden başladığı halter çalışmalarında önemli başarılar elde etti. Türkiye şampiyonasında 175 kilo kaldırarak milli takıma seçilen Yumuk, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında kazandığı derecelerle olimpiyat kotası aldı.

Paris 2024'te 180 kilogram kaldırarak 7. sırayı elde eden Yumuk, "İlk denememde 180 kilo, ikinci denememde 190 kilo, üçüncü denememde ise 195 kilo kaldırdım. Ancak hakemler bu ağırlıkları geçerli saymadı. Bundan sonraki süreçte, önümüzdeki yıl Mısır'daki Dünya Şampiyonası'na daha iyi hazırlanarak madalya almayı hedefliyorum" dedi.

Olimpiyatlardan döndükten sonra büyük bir coşkuyla karşılandığını ve Türk Milli Takımı'nın 28 madalya ile döndüğünü belirten Yumuk, Yalova'ya dönüşünde de büyük bir ilgiyle karşılandığını ifade etti. Hem işine hem de spor kariyerine devam edeceğini vurgulayan Yumuk, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Hasan Bey'in kendisine büyük destek verdiğini ve hem çalışmaya hem de idman yapmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA