Maltepe'de 2024 Yılı Huzur Toplantısı Maltepe'de 2024 Yılı Huzur Toplantısı

Ayrıca, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin bağımsız finansal kredi profili (SCP) 'bbb(+)' seviyesinde değerlendirilerek Türkiye genelinde ilk sırada yer aldı.

Fitch Ratings, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin kredi notunu en yüksek seviye olan AAA olarak belirledi. 2021 Nisan ayından bu yana yapılan dokuz değerlendirmede de 'AAA' notu alan Muğla Büyükşehir Belediyesi, güçlü mali yapısını kanıtlamış oldu. AAA notu, belediyenin yatırım yapılabilir seviyede olduğunu ve finansal yükümlülüklerini yerine getirme kapasitesinin son derece yüksek olduğunu gösteriyor. Harcamaların sürdürülebilirliği, borç ve likidite sağlamlığı gibi kriterlerdeki başarısıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ankara, İstanbul, Manisa, Bursa, Antalya ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri ile birlikte Türkiye'nin en yüksek kredibiliteye sahip kurumları arasında yer aldı.

Fitch Ratings'in bir diğer değerlendirme unsuru olan bağımsız finansal kredi profili (SCP) Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne 'bbb(+)' seviyesinde not vererek Türkiye’de ilk sırada konumlandırdı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Fitch Ratings'ten dokuzuncu kez aldıkları en yüksek not olan AAA’nın kendilerini memnun ettiğini belirtti. Başkan Aras, "Ülkemizin mevcut ekonomik koşullarına ve tasarruf tedbirlerine rağmen Büyükşehir Belediyemiz uluslararası kredi derecelendirme kuruluşundan en yüksek not olan AAA'yı almaya devam ediyor. Güçlü mali yapımız sayesinde Muğla'ya en fazla yatırım yapan kurumların başında geliyoruz. Öz kaynaklarımızla ve sağladığımız uygun dış kredilerle şehrimizin alt ve üst yapılarını güçlendirerek vatandaşlarımıza hak ettikleri en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz. Dokuz kez en güvenilir uluslararası kredi derecelendirme kuruluşundan AAA almak bizi gururlandırdı. Muğla'nın kaynaklarını Muğla'ya yatırmaya, vatandaşlarımızın huzuru ve geleceğine katkıda bulunmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA