Tel örgü ile çevrili arazisinde bulunan 250 Antep fıstığı ve 15 zeytin fidanı keçi sürüsü tarafından yok edildi. Üretici Veli Tongal, yaşadığı zararı ve üzüntüyü dile getirdi.

Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım

Veli Tongal, "Yaklaşık 16 yıl önce büyük bir özenle diktiğimiz 250 Antep fıstığı ve 15 zeytin fidanı, tel örgülerle çevrili arazimizde bile keçiler tarafından tüketildi. Meyve aşamasına gelmiş bu fidanlar, neredeyse tamamen yok oldu. Bahçemde gördüğüm manzara karşısında adeta şoke oldum. Üzülmekten başka bir şey yapamadım. Bebek gibi baktığımız fidanlar, şimdi keçilere yem oldu. Geriye hiçbir şey kalmadı. Emeğime mi, fidanların yok olmasına mı, yoksa harcadığım zamana mı yanayım bilemiyorum. Bu fidanların hepsi Antep fıstığı fidanıydı ve büyük bir üzüntü içindeyim. Keçilerin bahçemde olduğunu görüp hemen müdahale edemedim. Durumu jandarmaya bildirdik, ekipler olay yerini inceledi ve gerekli tutanakları tuttu. Ancak, keçilerin bahçeme nasıl girdiğini ve zarar gören fidanların sahibini kimlerin olduğunu hala bilmiyoruz. Zararımız büyük" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA