GÜNDEM

Fırtınanın Balık Fiyatları Üzerindeki Etkisi

Samsun'da meydana gelen deniz fırtınası, bölgede tezgahlardaki balık fiyatlarını etkilemiştir.

Abone Ol

 Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Atıf Malkoç, Türkiye'nin deniz bölgelerinde yaşanan fırtınanın, balık fiyatlarında artışa neden olduğunu belirtmiştir. 

Karadeniz'deki fırtına, balık fiyatlarını olumsuz etkilemiştir. Fırtına nedeniyle düzenli av yapamadıklarını ifade eden Samsun Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Atıf Malkoç, "Fiyatların anlık artışı normal çünkü fırtınadan dolayı ava çıkamıyoruz. Ancak yarın ve diğer günlerde bu sorunu çözüp vatandaşı balıkla buluşturacağız" demiştir. 

Malkoç, Türkiye'nin tüm deniz bölgelerinde fırtınanın etkili olduğunu, hem batıda hem de doğuda balık avlanmasını olumsuz etkilediğini vurgulamıştır. 

Birkaç gün içinde denizdeki balık bolluğunun artacağını ve hamsinin çoğalacağını belirten Malkoç, "Fırtına nedeniyle günlerdir ava çıkamıyoruz. Fırtına gerçekten çok sert. Bundan dolayı da tezgahlardaki balık fiyatları arttı. Palamut denizdeki son zamanlarını geçiriyor. Birkaç gün daha palamut tutulur daha sonra hamsi bollaşacak" diye konuşmuştur. 

Özetle, Samsun'da meydana gelen deniz fırtınası, tüm Türkiye'nin deniz bölgelerinde balık avlanmasını olumsuz etkilemiştir. Fırtına nedeniyle düzenli av yapılamayan balıkçılar, arz daralması yaşamış ve bu durum balık fiyatlarındaki anlık artışa neden olmuştur. Ancak Malkoç, birkaç gün içinde balık bolluğunun artacağını ve fiyatların normale döneceğini ifade etmiştir.