Polis ekipleri, uyuşturucu ticareti, yağma ve hükümlünün kaçması gibi suçlardan dolayı K.Ü.'nün peşine düşmüştü.

Alınan istihbarat bilgileri üzerine, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ve İncirliova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün akşam saatlerinde K.Ü.'nün kullandığı otomobili İncirliova ilçesinde takibe aldı.  Takip sırasında, ekipler Efeler ilçesinde K.Ü.'nün kullandığı aracın önünü keserek durdurdu. 

Otomobilden indirilen firari K.Ü. kelepçelenerek gözaltına alındı. Yapılan kontrollerde, K.Ü.'nün ehliyetinin de olmadığı tespit edildi ve kendisine 26 bin 54 TL para cezası kesildi. K.Ü., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemede bugün tutuklandı. 

Olay anları MOBESE kameraları tarafından da görüntülendi.  Görüntülerde, polisin firari şüpheliyi nasıl takip ettiği ve aracını nasıl durdurduğu açıkça görülüyor.

Çukurova Tarım Zirvesi ve Adana Lezzet Festivali'nin Açılışı Çukurova Tarım Zirvesi ve Adana Lezzet Festivali'nin Açılışı

Bu yakalama operasyonu, uzun süredir aranan bir suçlunun adalet karşısına çıkarılması açısından önemli bir gelişme. Kırmızı bültenle aranan ve ağır cezalara mahkum edilmiş bir kişinin nihayet polislerce ele geçirilmesi, hukuk ve güvenlik güçleri açısından önemli bir başarı olarak değerlendirilebilir. Ancak, suçluların bir an önce yakalanması ve yargı önüne çıkarılması, toplumun can ve mal güvenliği açısından da kritik önem taşıyor.

Kaynak: DHA