GÜNDEM

Firari FETÖ'cü Eski Hakim, MİT Operasyonuyla Yakalandı

Eski hakim Mustafa Karatay, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden 8 yıldır aranıyordu.

Abone Ol

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nin ortak operasyonu sonucunda, Karatay'ın Yenimahalle ilçesindeki bir dairede kaçak olarak yaşadığı tespit edildi. 

Yapılan takip sonucunda, Mustafa Karatay'ın komşusunun ihbarı üzerine yakalandığı bildirildi. Operasyonda, Karatay'ın kıyafetlerinin arasına saklanmış şekilde evinin odasında bulunduğu belirtildi. 

Arama sırasında Karatay'ın örgüt üst yönetimi ile iletişim için kullandığı dizüstü bilgisayar, tablet, telefon ve diğer dijital malzemelere el konuldu.  Karatay, FETÖ'nün yargıdaki operasyon elemanlarından biri olarak kilit rol oynadığı ve 15 Temmuz darbe girişiminin mimarlarından olduğu bilgisinin altı çizildi. 

FETÖ, 2016 yılında Türkiye'de gerçekleştirilen başarısız darbe girişiminin arkasındaki örgüt olarak kabul edilmektedir. Örgütün sızma politikası kapsamında, devlet kurumlarına yerleştirdiği mensupları aracılığıyla darbe girişimini gerçekleştirmeye çalıştıkları bilinmektedir. 

Darbe girişiminin ardından, FETÖ ile bağlantılı oldukları değerlendirilen binlerce kamu görevlisi ve hakim-savcı, görevlerinden uzaklaştırılmış ve yargı süreci başlatılmıştı. Mustafa Karatay da bu süreçte firari duruma düşen eski hakimlerden biri olarak aranıyordu.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), FETÖ üyesi olduğu değerlendirilen Karatay'ın izini 8 yıldır sürdürüyordu. Nihayet, MİT ve Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün ortak operasyonu ile Karatay, saklandığı evde yakalanarak gözaltına alındı. 

Eski hakim Mustafa Karatay'ın yakalanması, FETÖ'nün yargı ayağındaki kilit isimlerden birinin adalet karşısına çıkarılması anlamına geliyor. Darbe girişimindeki rolü nedeniyle hakkında açılan soruşturma kapsamında Karatay'ın yargı süreci başlatılacak.