Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, çiftçilere destek olmak amacıyla nar hasadına katıldı ve üreticilere bol kazanç diledi.

Başkan Geyikçi, nar hasadı için Finikeli çiftçilerle bir araya gelerek yeni sezon ürünlerini topladı. Narın, Finike tarımında önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Geyikçi, "Nar, ilçemizdeki üreticilerimizin ana ürünlerinden biri. Üreticilerimizin büyük bir özveriyle ürettikleri bu ürünlerin hasat zamanı geldi. Ben de burada narlarımızı toplamaya ve çiftçilerimizin yanında olmaya geldim. Bu sene, üreticilerimizin emeklerinin karşılığını almasını umuyorduk; ancak mevcut durum bunun aksini gösteriyor" dedi.

Fiyatların büyük bir düşüş yaşadığını belirten Başkan Geyikçi, "Üreticilerimiz, her geçen gün artan maliyetler karşısında zorlanarak üretime devam ediyor. Geçen yıl 18 lira civarında satılan nar, bu yıl 10-14 liraya alıcı bulabiliyor. Tüm ürünlerin fiyatlarının arttığı bu günlerde, çiftçilerimizin maliyet artışlarına rağmen ürün fiyatlarının düşmesi kabul edilemez. Çiftçilerimizin desteklenmesi gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Yeni destekler sağlanmalı; aksi takdirde çiftçilerimizin ayakta durması mümkün değil" şeklinde konuştu.

Başkan Geyikçi, girdi maliyetlerinin yanı sıra büyük bir susuzluk sorunu ile de karşı karşıya olduklarını ifade etti. "Vahşi sulama, mevsiminde alamadığımız yağışlar ve kontrolsüz su tüketimi, susuzluğu tetikleyen başlıca sorunlar. Bu konuda hem vatandaşlarımızın daha dikkatli olması hem de gerekli önlemlerin alınması gerekiyor. Tarımsal üretimin önümüzdeki en büyük tehdidi susuzluktur. Bu konuda acil çalışmalar yapılmalı" dedi.

Fenilketonüri Hastalarına Gıda Desteği Başladı Fenilketonüri Hastalarına Gıda Desteği Başladı

Narın bereket sembolü olduğunu belirten Geyikçi, topladığı ilk narı yere atarak kırarak bereket getirmesi dileğinde bulundu.

Kaynak: DHA