İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "İnterpol ile yazışmalar ve titiz takipler sonucunda, Türkiye'den çıkış yaptıkları belirlenen G.S., T.S. ve S.A. isimli şüpheliler, ülkemize iade edilmek üzere Romanya'da yakalanıp gözaltına alındı" denildi.

18 Ağustos'ta Hamidiye Mahallesi, Dilaver Sokak'ta gerçekleşen olayda, Filistinli iş insanı Abdülkadir Anas, iş insanı Fadı M. ve koruması Eray K.'nın bulunduğu araca, maskeli saldırganlar tarafından susturucu takılı silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda Abdülkadir Anas (30) hayatını kaybetti. Yapılan polis çalışmalarında, saldırının alacak verecek meselesi yüzünden gerçekleştiği ortaya çıktı. Olayla bağlantılı olarak G.S., T.S., S.A., S.A.O.O, L.E.E. ve H.B. gözaltına alındı. Silahlı saldırıyı gerçekleştiren G.S., T.S. ve S.A.'nın 19 Ağustos'ta 00.48'de Kırklareli'den yurt dışına kaçtıkları belirlendi.

Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Olaydan yaklaşık 2,5 saat sonra 19 Ağustos 2024 tarihinde Kırklareli ilinden yurt dışına çıkan G.S., T.S. ve S.A. isimli şüpheliler, devam eden çalışmalarda, 20 Ağustos 2024 tarihinde İnterpol ile yazışmalar ve ısrarlı takipler sonucunda Romanya'da yakalandı ve ülkemize getirilmek üzere gözaltına alındı" bilgisi verildi.

Kaynak: DHA