İzmirli iş insanlarıyla yapılan toplantıda, Fildişi Sahili’nin yatırım fırsatları ve potansiyel sektörler tanıtıldı.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) tarafından düzenlenen "Fildişi Sahili Cumhuriyeti Yatırım ve İş Birliği Fırsatları Toplantısı" Fildişi Sahili Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Khadidjata Toure, İZTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mahmut Erkoç ve Fildişi Sahili Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu E. Altan Ünsal’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Toplantıya İzmir Vali Yardımcısı Adem Arslan, Karşıyaka Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal ve İZTO Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Tanyeri de katıldı.

"Tarımda Kazançlı Ortaklıklar"

Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi

İZTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mahmut Erkoç, İzmir ve Fildişi Sahili arasındaki ticari iş birliklerine dair değerlendirmelerinde, "Fildişi Sahili, tarımsal üretim ve ticaret açısından büyük bir potansiyele sahip. Fildişi Sahili'nin güçlü olduğu tarım ve gıda işleme teknolojileri ile İzmir'in bu alandaki uzmanlığını birleştirdiğimizde, her iki taraf için de kazançlı ortaklıklar kurabiliriz. Modern ve sürdürülebilir tarım uygulamaları ile ortak yatırımların önünü açabiliriz" dedi.

"Balık İhracatında İş Birliği"

Erkoç ayrıca, "İzmir olarak, Türkiye ile Fildişi Sahili arasında 2023 yılında 594 milyon doları bulan ticaret hacminin artırılmasına katkıda bulunabiliriz. Özellikle balıkçılık ve su ürünleri sektöründe iş birliği yaparak bu hedefe ulaşabiliriz. Türkiye'nin bu sektördeki potansiyeli oldukça yüksek ve Fildişi Sahili'nin bu alandaki ithalat rakamları göz önüne alındığında, iki ülke arasında güçlü bir iş birliği sağlanabilir" ifadelerini kullandı.

"Fildişi Sahili’ne Artan İlgi"

Fildişi Sahili Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Khadidjata Toure, Türk iş çevrelerinin Fildişi Sahili’ne olan ilgisinin arttığını belirtti ve "Türkiye, 2023 yılında Fildişi Sahili'nin en büyük doğrudan yabancı yatırımcılarından biri oldu. Ülkemiz, Batı Afrika'da önemli bir ekonomik merkez haline geldi. İzmirli iş insanlarına Fildişi Sahili’nde büyük yatırım fırsatları sunuluyor. Bu fırsatları daha yakından tanımanız ve ekonomik keşif ziyaretleri düzenlemeniz, iki ülkenin ekonomilerine büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

"Yatırımcılar İçin Sunum Yapıldı"

Toplantının sonunda, Fildişi Sahili Yatırım ve Teşvik Merkezi Temsilcisi Anoh Gladys tarafından yapılan sunumda, Fildişi Sahili’ndeki iş ortamı, yatırım fırsatları, yatırım kanunları ve teşvikler, "tek durak ofisler" ve özel yatırımlar için cazip ekonomik fırsatlar detaylı bir şekilde anlatıldı.

Kaynak: DHA