GÜNDEM

Fiba Perakende ve İş Girişim Sermayesi, Sportive'te Ortaklık Kurdu

Fiba Grubu'nun bir parçası olan Fiba Perakende, İş Bankası Grubu'nun girişim sermayesi yatırımları kolu olan İş Girişim Sermayesi'nin iştiraklerinden Sportive'in %50'sine ortak oldu.

Abone Ol

Bu ortaklıkla, Türkiye’nin 360 derece aktif spor şirketlerinden biri olan Sportive’in %50’sinin devri tamamlandı.

Yeni ortaklık ile birlikte, mevcut 31 mağazanın iki katına çıkarılması ve faaliyet gösterilen şehir sayısının artırılması hedefleniyor. Ayrıca, portföye eklenecek yeni markalar ve genişletilmiş Sportive markalı ürün yelpazesi aracılığıyla büyüme stratejisi izlenecek. Bu süreçte, yeni mağaza açılışları ve mevcut mağazaların genişletilmesiyle, özellikle gençler için yeni istihdam fırsatları yaratılması planlanıyor.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, İş Bankası’nın 100. yılını kutladıkları bu dönemde, bankacılık faaliyetlerinin ötesinde yatırım yaptığı iştiraklerle milli ekonomiye katkı sağladıklarını belirtti. İş Girişim Sermayesi'nin “akıllı sermaye” yaklaşımıyla yüksek büyüme potansiyeline sahip sektörlerde orta büyüklükteki şirketlere ortak olarak finansman ve katma değer sağlamayı amaçladığını vurguladı. Aran, Sportive’in de Fiba Perakende’nin tecrübe ve altyapısından yararlanarak büyüme yolculuğunu hızlandıracağını düşündüklerini ifade etti.

Fiba Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin, Fiba Grubu’nun sektörlerde derinleşme stratejisiyle yatırımlarına devam ettiğini, spor perakendesi alanına da önemli bir yatırım yaptıklarını belirtti. Özyeğin, Sportive’in, Fiba Perakende'nin moda perakendesi deneyimiyle birlikte Türkiye'de aktif spor perakendesi alanında lider konuma geleceğine inandıklarını söyledi. Ayrıca, bu ortaklığın hem şirketler hem de Türkiye spor perakendesi için önemli bir adım olacağını ifade etti.