GÜNDEM

FETÖ Propagandası Yapan 177 Kişi Hakkında İşlem Başlatıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yaptığı açıklamaya göre, FETÖ elebaşının ölümü sonrasında sosyal medya platformlarında FETÖ propagandası yapan, övücü nitelikte paylaşımlarda bulunan ve taziye niteliğinde paylaşımlar yapan 177 sosyal medya hesap yöneticisi tespit edilmiştir.

Abone Ol

Bu kişiler hakkında Siber Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele ve Güvenlik Daire Başkanlıkları tarafından işlem başlatıldığı belirtilmiştir.  Bakan Yerlikaya, siber suç ve suçlularla mücadele için 7/24 sanal devriyelerinin görevde olduğunu da ifade etmiştir. 

FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü), Türkiye'de 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişiminden sorumlu tutulan, örgütsel yapısı ve faaliyetleri nedeniyle terör örgütü olarak kabul edilen bir yapılanmadır.  FETÖ elebaşı olarak nitelendirilen Fethullah Gülen, darbe girişiminin ardından Türkiye'den kaçmış ve halen ABD'de ikamet etmektedir. 

Sosyal medya platformlarında FETÖ propagandası yapma, örgütü övme veya örgüte dair taziye paylaşımları yapma, Türk hukuk sistemi tarafından suç olarak değerlendirilmekte ve cezai yaptırımları bulunmaktadır. Özellikle darbe girişimi sonrası dönemde, FETÖ ile ilişkili olduğu değerlendirilen kişi ve hesapların sosyal medya faaliyetleri yakından takip edilmekte ve gerekli yasal işlemler yapılmaktadır. 

İçişleri Bakanlığı'nın bu konudaki hassasiyeti ve kararlılığı, FETÖ'nün sosyal medya üzerinden yürüttüğü propaganda faaliyetlerinin engellenmesi ve örgütün etkisinin azaltılması amacıyla devam etmektedir.  Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın 7/24 görev yapması da bu kapsamda değerlendirilebilir.

Sonuç olarak, FETÖ elebaşının ölümü sonrasında sosyal medyada örgüte dair propaganda, övgü ve taziye paylaşımlarında bulunan 177 kişi hakkında Türk güvenlik birimleri tarafından yasal işlem başlatılmıştır.  Bu adım, FETÖ'nün sosyal medya üzerindeki faaliyetlerinin engellenmesi ve örgütün etkisinin azaltılması yönündeki kararlı duruşun bir göstergesidir.