GÜNDEM

FETÖ Firarisi Öğretmen Sahte Kimlikle Tren Bileti Alırken Yakalandı

Kütahya’da, e-posta aracılığıyla eşiyle iletişim kurduğu belirlenen C.D. isimli FETÖ/PDY firarisi öğretmen, sahte kimlikle tren bileti alırken polis tarafından yakalandı.

Abone Ol

Kütahya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube (TEM) Müdürlüğü ekipleri, E.D. adındaki FETÖ/PDY şüphelisinin, 672 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile öğretmenlikten ihraç edilen eşi C.D. ile e-posta yoluyla haberleştiğini tespit etti. TEM ekipleri, C.D.’nin Kütahya’da saklandığını ve İsmail Baş adına düzenlenmiş sahte kimlik kullanarak ve annesine ait telefon numarasını kullanarak tren bileti aldığını öğrenince operasyon düzenledi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri ile birlikte Vefa Mahallesi'ndeki tren istasyonunda yapılan operasyonda, C.D. gözaltına alındı. C.D.’nin üst aramasında 750 avro nakit para bulundu.

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü kurma, yönetme veya üyeliği suçunun yanı sıra bilişim sistemleri ve kredi kurumları aracılığıyla dolandırıcılık suçundan firari olarak arandığı belirlenen C.D., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.