Ancak, kuyruk stresini unutturan muhteşem bir gün batımı manzarası, gelenlerin moralini yükseltiyor. Güneşin batışıyla kızıllaşan gökyüzü ve baraj gölünde oluşan etkileyici manzara, fotoğraf çekmek isteyenlerin ilgisini çekiyor ve havadan dron ile görüntüleniyor.

1965 yılında yapımına başlanan ve 1974'te su tutmaya başlayan Keban Barajı, Tunceli ile Elazığ’ı bağlayan feribotlara ev sahipliği yapıyor. Feribotlar, Tunceli'ye Elazığ üzerinden ulaşmanın iki yolundan biri olan Kovancılar yolunu kullananlara göre daha kısa sürede varış sağlıyor. Yaklaşık 140 kilometre mesafeye sahip Kovancılar yolu 2 saat sürerken, Pertek üzerinden yapılan 77 kilometrelik yolculuk, 2 kilometrelik feribot geçişiyle birlikte yaklaşık 1 saat 20 dakika sürüyor. Yazın yoğunlukla 3 bin 500 araç, kışın ise 1500 araç taşıyan feribotlar, zaman ve yakıt tasarrufu sağlamak isteyen yolcular tarafından tercih ediliyor.

Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi Bakanın Polonya Meclis Başkanıyla Görüşmesi

Gün Batımı Manzarasıyla Stres Azalıyor

Feribot sırası beklerken oluşan kuyruk stresi, gün batımında unutuluyor. Güneşin batışıyla birlikte gökyüzü kızıllaşarak baraj gölünde etkileyici bir manzara oluşturuyor. İskelede bulunanlar, bu anı telefonlarına kaydederek bol bol fotoğraf çekiyor. Gün batımının baraj gölünü kızıla dönüştüren görüntüsü, havadan dron ile çekildi.

Feribot kuyruğundaki stresi gün batımı manzarasıyla unutan Haydar Köknar, "Mesafe kısa, fakat süre uzun. Burada haftanın beş günü kuyruk var, ulaşım sıkıntılı. Burada köprünün yapılması, insanların ulaşımda rahatlamasını sağlayabilir. Sürekli kuyruklardan dolayı stres yaşıyoruz. Ama bu gün batımı manzarası, çektiğimiz bütün ızdırabın tesellisi oluyor. Gerçekten harika," dedi.

Gün batımının stresi aldığını belirten Beraat Korkutatan da, "Feribotu kaçırdık ve yarım saattir burada bekliyoruz. Çok stresliydim, ama gün batımı manzarası tüm stresimi aldı. Güneşin batışında baraj gölündeki kızıla dönen manzara harika," şeklinde konuştu. Muzaffer Ayverdi de, "Feribot sırası beklerken gün batımını izliyoruz. Bu manzara tüm stresi alıyor ve gerçekten harika," diye ekledi.

Kaynak: DHA