GÜNDEM

Feribot Beklerken Camide Kullandığı Elektriğin Parasını Notla Biraktı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) geçmek için feribot bekleyen bir aile, Mersin’in Silifke ilçesindeki Taşucu Mahallesi’nde bulunan Reşadiye Camii'nde geçirdiği süre zarfında kullandığı elektriğin ücretini bir not ile birlikte bıraktı.

Abone Ol

Feribot saatini beklemek üzere Taşucu Mahallesi’ne gelen 4 kişilik aile, Reşadiye Camii’ne sığındı. Eşi ve hasta iki çocuğuyla camide konaklayan baba, çocuklarının rahatsızlığı nedeniyle oksijen maskesi kullanarak ve klimayı açarak bir saat süreyle camiyi kullandı.

Camiye öğle namazını kıldırmak üzere gelen din görevlisi Halil Erdem, caminin güvenlik kamerasının önünde bırakılmış bir not ve 200 lirayı fark etti. Notu okuyan Erdem, ailenin gösterdiği örnek davranış karşısında duygulandı. Notta, feribot beklerken camide kaldıkları, çocuklarının tedavisi için kullanılan elektrik nedeniyle bir miktar para bırakıldığını belirten baba, aynı zamanda helallik de istedi.

Erdem, “Öğlen namazını kıldırmak için camiye geldiğimizde kameranın önünde para ve bir not bulduk. Notta, Kıbrıs’a gitmekte olan ailenin hasta çocukları için oksijen maskesi kullandığı ve klimayı açtıkları, bu yüzden kullandıkları elektriğin ücretini bıraktıkları yazıyordu. Notu okuduğumuzda oldukça duygulandık. Kendilerinden Allah razı olsun” dedi.

Notta şu ifadeler yer aldı: “Selamünaleyküm hocalarım; yolcuyuz, gemi saatini beklerken mecbur camiye sığındık. Çocuklar hasta oldukları için fişi kullanarak hava verdik ve sıcaktan dolayı da klimaları kullandık. Kamera kayıtlarında görebilirsiniz. Elektriği kullanım ücreti olarak bir miktar para bırakıyorum. Hakkınızı helal edin.”

Ailenin camide geçirdiği süre, güvenlik kameralarına yansıdı.