Olay, geçtiğimiz Salı günü saat 23.00 sıralarında Haseki Sultan Mahallesi Suphi Paşa Sokak'ta gerçekleşti. İddiaya göre, derneğe gelen Vedat Budak ve Furkan Karadenizli isimli şüpheliler, dernek başkanı Salih K.'yı silah tehdidiyle korkutmaya çalıştı. İhbar üzerine olay yerine intikal eden polis ekiplerine, şüphelilerden Vedat Budak tarafından ateş açıldı. Polis ekipleri, Budak'a karşılık verirken, birkaç dakika içinde şüpheli silahını bırakarak teslim oldu.

Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti

Cinayet ve Silahlı Yağma Kayıtları Bulundu

Vedat Budak, olay sırasında kendisini sahte kimlikle Murat Wildfanf olarak tanıttı. Yapılan kimlik kontrolünde, Budak'ın 2020 yılında Yedikule Mahallesi'nde Murat Uğur'u öldürdüğü ve Adana Ağır Ceza Ilamat Masası'nda silahlı yağma suçlarından arandığı belirlendi.

Uyuşturucu Madde ve Ruhsatsız Silahlar Ele Geçirildi

Olayın ardından Budak'ın ateş açtığı alanda yapılan incelemede, iki ruhsatsız tabanca, 22.89 gram narkotik madde, hassas terazi ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen toplam 36 bin 800 lira ve bin dolar ele geçirildi.

Yeni Görüntüler Gün Yüzüne Çıktı

Yeni güvenlik kamera görüntülerinde, şüphelilerin dernek başkanı Salih K.'yı tehdit ettikten sonra dernek binasından çıktıkları ve daha sonra polis ekiplerine ateş açtıkları anlar yer aldı. Görüntülerde, Vedat Budak'ın polislerle çatışmanın ardından silahını teslim etmesi de açıkça görülüyor.

Kaynak: DHA