Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti Bolu'da Madende Trajik Kaza: Bir İşçi Hayatını Kaybetti

Hırsızlık anı, kuyumcunun güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, 6 Eylül Cuma günü saat 17.30 civarında Fatih Laleli’deki bir kuyumcu dükkanında meydana geldi. Şüpheli iki kadın, düğün bahanesiyle bilezik bakmak istediklerini belirterek kuyumcuya girdi. Kadınlardan biri, bilezikleri inceledikten sonra farklı modelleri görmek istedi. Kuyumcu çalışanı, tezgahtan çeşitli modelleri çıkarmak için arkasını döndüğünde, şüpheli kadınlardan biri bir bileziği cep telefonunun arkasına sakladı. Kadınlar, çaldıkları bilezikle birlikte kısa süre sonra kuyumcudan ayrıldı. Kuyumcu çalışanları, kadınlardan şüphelenip bilezikleri sayınca bir eksiklik fark etti ve güvenlik kameralarını inceledi. Görüntülerde, bileziğin çalındığı tespit edildi ve durum polise bildirildi. Polis, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Olayın Kameralara Yansıması

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, şüpheli kadınlardan birinin kuyumcuyu oyalayarak bileziği telefonunun arkasına sakladığı açıkça görülüyor.

Şüpheleri Doğruladı

Kuyumcu çalışanı Kübra Durmaz Kutlu, “İki kadın dükkana geldi. Biri, oğlunu evlendirdiğini ve bilezik bakmak istediğini söyledi. Önce birkaç seti incelediler, sonra 22 ayar bileziklere geçmek istediler. Kadınlardan biri, bilezikleri sürekli çekiştiriyordu. Başka modelleri de görmek istedi. Bir anlık dikkatsizlikte, bileziklerden bir tanesini cep telefonunun arkasına sakladı. Hareketlerinden şüphelenmiş olsak da o an müdahale etmek istemedik. Müşteri çıktıktan sonra bilezikleri saydık ve eksik olduğunu fark ettik. Kameralardan kontrol ettiğimizde, bileziğin çalındığını gördük. Yaklaşık 40 bin liralık bir zarara uğradık” dedi.

Kaynak: DHA