CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı

Olay, 13 Ağustos Salı günü Laleli’deki bir otelde gerçekleşti. Kazakistan'dan İstanbul’a gelen bir ailenin çocuğu, odalarında meyve yerken çileği boğazına kaçırdı. Çocuğun boğazına çilek kaçması sonucu nefes alamadığı ve panik içinde olduğu görüldü. Baba, çocuğu otelin lobi kısmına indirerek yardım istedi. Otel müdürü Şükrü Eren, hemen müdahale ederek çocuğa Heimlich manevrası uyguladı ve çileği çıkarmayı başardı.

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, asansörden kucağında çocukla inen babanın yardım isteme anları ve Şükrü Eren’in Heimlich manevrası uyguladığı anlar net bir şekilde görülüyor.

Otel müdürü Şükrü Eren, olay hakkında şu bilgileri verdi: "Çalışma ofisinde otururken asansörden sesler geldiğini duydum. Resepsiyonist arkadaşımızla birlikte asansörden kucağında çocuk olan birini gördük. Çocuk nefes alamıyordu çünkü boğazına çilek kaçmıştı. 112 Acil’i aradım, ama çocuğun boğazındaki çileği çıkarmak için Heimlich manevrası yaptım ve çileği çıkardım" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: DHA