GÜNDEM

Fatih'te Banyo Yapan 15 Yaşındaki Kız Çökme Nedeniyle Alt Kata Düştü

Fatih'te yaklaşık 50 yıl önce inşa edilen 4 katlı bir binanın 4. katında banyo yapan 15 yaşındaki Eda Maden, banyonun tabanının çökmesi sonucu alt kata düştü.

Abone Ol

Hafif yaralanan Maden hastaneye kaldırılırken, bina güvenlik nedeniyle tahliye edildi.

Olay, saat 20.40 sıralarında Nişanca Mahallesi, Alişan Sokak'ta gerçekleşti. 50 yıl önce yapılan ve uzun süredir bakım görmeyen binanın 4. katındaki evde banyo yapan Eda Maden, banyonun tabanının aniden çökmesiyle alt kata düştü. Olayın ardından ihbar üzerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Sağlık ekipleri, Maden’e olay yerinde ilk müdahaleyi yaptıktan sonra, hafif yaralı olan Eda Maden’i hastaneye götürdü. Binada yapılan güvenlik incelemelerinin ardından, 4 katlı bina ve bitişiğindeki iki bina tahliye edildi.

Olayın ardından bina sakinlerinden Musa Maden, "Ailem dışarıdaydı, kızım banyoya girdiğinde bir gürültü duyduk ve ardından kızımın aşağıya düştüğünü gördüm. Bina yıkıldı sandım. Kızımı hemen aldım. Daha önce tuvaletle ilgili bir sorun olduğunu belirtmiştik, ama çözülmedi. Binanın arka kısmı oldukça eskiydi ve tren geçtiğinde bile sallanıyordu" şeklinde konuştu. Binada oturan diğer bir sakin ise, "4. kattan 3. kata bir çökme meydana geldi. Olayın ardından tahliye kararı alındı ve bina boşaltıldı. Çocuk yaralanmış, hastaneye kaldırılmış" dedi.