Görüşme, Gelecek Partisi Genel Merkezi'nde gerçekleşti ve basına kapalı olarak yapıldı. Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Erbakan, TBMM'nin Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Can Atalay hakkındaki kararını ele almak üzere toplandığını belirtti. Erbakan, "16 Ağustos Cuma günü TBMM'de yapılacak oturuma katılacağımızı belirtiyorum. Milli Görüş geleneğini sürdüren bizler, AYM kararlarına saygı göstermenin önemini vurguluyoruz. Merhum Erbakan Hocamızın AYM kararlarına uyma konusundaki tutumu, bizim için örnek teşkil etmektedir. Hukuka uygunluk ilkesi doğrultusunda, bugün de aynı yaklaşımı sürdürmemiz gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı

'Türkiye'nin En Hızlı Eriyen Partisi'

Yeniden Refah Partisi'nden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Kasım Gürpınar'ın AK Parti'ye transfer olma iddialarına da değinen Erbakan, "Seçim sonrası bazı belediye başkanlarına çeşitli baskılar yapıldı. Küçük yerleşim yerlerinde kamunun desteği önemli olsa da, bu yardımlar siyasi amaçlarla kullanıldı. Bu tür operasyonlar, halkın iradesine aykırı ve etik olmayan sonuçlar doğurdu. AK Parti, Türkiye'nin en hızlı eriyen partisi haline gelmiştir. Biz ise Yeniden Refah Partisi olarak en hızlı büyüyen partiyiz" şeklinde konuştu.

Erbakan, Gürpınar'ın halen Yeniden Refah Partisi üyesi olduğunu ve böyle bir transferin olacağına ihtimal vermediklerini belirtti.

'Cumhur İttifakı'nın Başarısında Önemli Rol Oynadık'

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemeleri konusunda pişmanlık yaşayıp yaşamadıkları yönündeki bir soruya ise Erbakan, "14 ve 28 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın başarısında Yeniden Refah Partisi'nin rolü büyüktür. 'Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı vardır' sözü doğrultusunda, desteklerimizden pişmanlık duymuyoruz" yanıtını verdi.

'Erdoğan, Gazze'ye Gitmeli'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın TBMM'deki konuşmasının dünya kamuoyunda dikkat çekmesi gerektiğini ifade etti. Davutoğlu, Abbas'ın Gazze'ye gitme kararının açıklanmasının önemine işaret ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuda liderlik yapması gerektiğini söyledi. Davutoğlu, "Erdoğan'ın İslam İşbirliği Teşkilatı'nı acilen toplamasını ve Abbas'la birlikte Gazze'ye gitme iradesini duyurmasını rica ediyorum" dedi.

Kaynak: DHA