Erbakan, "Ana muhalefet partisi, vatandaşın hayat pahalılığı ve yoksullukla mücadele ettiği bir dönemde, amblem değişikliği, yenilenme ve iç çekişmeler gibi tuhaf gündemler içinde kaybolmaktadır" dedi.

Erbakan, parti genel merkezindeki İl Başkanları Toplantısı öncesi düzenlediği basın toplantısında, Yeniden Refah Partisi'nin kısa sürede önemli bir gelişim gösterdiğini vurguladı. "İki büyük kongremizi büyük katılımla gerçekleştirdik ve şu an 560 binden fazla üyeye sahibiz. Hedefimiz 1 milyon üye ve bunu en kısa sürede gerçekleştireceğiz. Şu anda üye sayımız aylık 30 bin artış gösteriyor ve bunu 50 bine çıkarmayı planlıyoruz. Bu üye sayısıyla Türkiye'nin 3. büyük partisi durumundayız" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin vatandaştan kopmuş olduğunu ve artık uzatmaları oynadığını belirten Erbakan, "Ana muhalefet partisi, ülkedeki acil sorunlar yerine, gündem değiştirme operasyonlarına katılıyor. Yeniden Refah Partisi olarak, gerçek sorunlara ve vatandaşın sıkıntılarına dikkat çekiyoruz. Bizim partimiz, kişisel değil, büyük bir davanın adresidir. Milli Görüş'ün eskimez prensiplerini kabul edenler bu adrese gelir, ayrılanlar ise bu prensiplerin uzağında kalmayı tercih eder" dedi.

Erbakan, Türkiye'nin mevcut ekonomik durumunun kötüye gittiğini vurgulayarak, "İktidar, vatandaşın geçim derdine çözüm üretemiyor. Asgari ücret 17 bin lira, emekli maaşı ise 12 bin 500 lira. Ancak açlık ve yoksulluk sınırları çok daha yüksek. Çiftçiler ve köylüler zor durumda. Kamu çalışanları ve küçük esnaflar da aynı şekilde zorlanıyor. Kaynaklar, faiz canavarı ve israf gibi sorunlara gidiyor" şeklinde konuştu.

Ekonomik verilerin erken seçimi gündeme getireceğini düşünen Erbakan, "Ekonomik veriler, Türkiye'yi erken seçime zorlayacak gibi görünüyor. Enflasyon oranlarının artması ve kötüleşen ekonomik göstergeler, erken seçim ihtimalini güçlendiriyor. Bu durum, hükümetin ekonomik yönetiminin başarısız olduğunu gösteriyor" dedi.

Kartal’da 1 Milyonluk Kuyumcu Soygunu Kamerada Kartal’da 1 Milyonluk Kuyumcu Soygunu Kamerada

Kaynak: DHA