Erbakan, “Türkiye’nin öncülüğünde adil bir dünya düzeni kuracağız. Manevi kalkınma ve adil bir dünya, İslam birliğinin kurulmasıyla sağlanacaktır” dedi.

Erbakan, Yeniden Refah Partisi’nin Oğuzeli ve Yavuzeli ilçelerinde kazandığı belediye başkanlıklarını ziyaret etmek üzere Gaziantep’e geldi. Oğuzeli Belediye Başkanlığı’nı ziyaret eden Erbakan, burada partililere hitap etti. Erbakan, Yeniden Refah Partisi'nin rantçı belediyecilikten uzaklaşarak, milli görüş anlayışıyla hizmet edeceğini vurguladı.

‘Rantçı Belediyecilikten Kurtulmalıyız’

Erbakan, “Mevcut durumdan memnun olmayan halk, Yeniden Refah Partisi'ni tercih etti. Rantçı belediyecilikten kurtulmamız gerekiyor. Bu devrin değişmesi lazım. Değişim olacaksa yerine Milli Görüş’ün gelmesi şart. Milli Görüş’ün geçmişte sunduğu hizmetler halk tarafından iyi hatırlanıyor. 1989-1994 yılları arasındaki belediyecilik hizmetleri ve 1996-1997 döneminde merhum Erbakan Hoca’nın başbakanlığı dönemindeki refah seviyesi, milli görüşün önemini ortaya koyuyor” şeklinde konuştu.

‘Milli Görüş Belediyeciliği Adil Hizmet Anlayışıdır’

Erbakan, Milli Görüş belediyeciliğinin adil bir hizmet anlayışı benimsediğini belirtti. “Milli Görüş belediyeciliği adalet demektir. Kim olursa olsun, hangi mezhepten ya da ırktan olursa olsun adil hizmet anlayışını benimseriz. Ehliyet ve liyakat, adil belediyeciliğin temel prensiplerindendir. Akraba, yandaş ya da partili görevlendirme anlayışını reddediyoruz” dedi.

Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı Ankara'da Akraba Kavgası: 2 Ölü, 4 Yaralı

‘Yeniden Refah Partisi’ni İktidara Taşıyacağız’

Erbakan, Yeniden Refah Partisi’nin öncelikli hedefinin ahlak ve maneviyatı korumak olduğunu ifade etti. “Ahlaki erozyonu önlemek ve ailelerimizi korumak, Yeniden Refah iktidarında gerçekleşecek. Ayrıca, dış politikada atılacak adımlar ve Gazze başta olmak üzere dünya mazlumlarına yardım, önemli hedeflerimiz arasında. İslam birliği oluşturularak, Türkiye’nin öncülüğünde adil bir dünya düzeni kuracağız” diye konuştu.

Erbakan, İslam birliğinin oluşturulmasının ve adil bir dünya düzeninin sağlanmasının önemine dikkat çekerek, “Birlikte hareket ederek dünyadaki zulümleri sonlandıracağız ve manevi kalkınmayı sağlayacağız” dedi.

Kaynak: DHA