Antalya Kent Konseyi, bu değişikliğin geri alınmasını talep etti.

Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım

Yaklaşık 13 kilometre uzunluğundaki falezler, Muratpaşa ile Konyaaltı ilçeleri arasında yer alıyor ve 2020 yılında bakanlık kararıyla 'Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı' olarak tescillenmişti. Ancak, 7 Eylül tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 8949 sayılı kararla, falezlerin bir kısmı bu statüden çıkarıldı. Kararda, Muratpaşa ilçesindeki Konyaaltı Caddesi üzerindeki ve Konyaaltı Sahili'ne inen varyant kısmının korunacak alan dışında bırakıldığı belirtildi.

Antalya Kent Konseyi Yürütme Kurulu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, koruma kapsamından çıkarılan falez dokusunun biyoçeşitlilik açısından önemli bir bütünün parçası olduğunu vurguladı. Açıklamada, falezlerin Antalya'daki 238 kuş türünden 72'sine ev sahipliği yaptığı ve Akdeniz foku ile caretta caretta gibi nesli tükenme tehlikesindeki canlıların da falez yapılarında yaşadığı belirtildi. Ayrıca, falezlerin kent kimliği açısından büyük öneme sahip olduğu ve varyanttan görülen falezlerin bütünsel bir görünüm sunduğu ifade edildi. Kent Konseyi, bu bölümün koruma kapsamından çıkarılmasının, Antalya'nın önemli doğal ve kültürel değerlerine zarar verebileceğini belirterek, kararın geri alınmasını ve tüm falezlerin yeniden 'Kesin Korunacak Hassas Alan' olarak ilan edilmesini talep etti.

Kaynak: DHA